Sepete Atabileceğiniz 3 Süpermarket Hissesi

487

Dışarıdan belli olmasa da pandemide marketlerin çoğu, müşterilerinin ve giderek artan online siparişlerin taleplerini karşılamak adına stoklarını dolu tutma baskısıyla başa çıkmada çok zorlandılar. Bunun sonucunda da yatırımcılar, market hisselerini yakından izlemeye başladılar. Süpermarket sektöründe kar marjı düşük olsa da bu dükkanların hisseleri dengeli bir portföy için belirli bir aşağı yönlü koruma sağlıyor.

Albertson’s

Pazara girişini geçen yaz yapan Albertsons hisseleri bu hafta yayınlanan güçlü üçüncü çeyrek raporunun ardından istikrarlı bir momentum kazanmaya başladı. Satışlar %12,3’e kadar çıktı ve şirketin net geliri, dijital satışlardaki %225 artışla birlikte bir önceki yıla kıyasla iki katının üzerine çıktı.

Albertson’s marketin kendine has özelliklerinden biri de kendi markalarına odaklanması. 500 kategoride 12.000’in üzerinde stok türü oluşturan market markası toplamda 14 milyar $’lık faaliyeti temsil ediyor. Market aynı zamanda Chicago’da ilk market alışverişi teslim alma otomasyon servisini faaliyete geçiren işletme. Bu onları ABD’de temassız teslim alma noktası konseptini deneyen ilk market yapıyor.

Kroger

Bu market yükselmeye devam ediyor. Şirket raporları kazançlarda %51’lik bir artış göstererek Wall Street’in artan tüketici alım gücü konusundaki görüş birliğinin rahatlıkla üstüne çıkıyor. Ancak satışlardaki artışa rağmen Kroger hisselerinin fiyatları, yatırımcıların satış büyümesinin zirvesinin geçtiğine dair korkuları nedeniyle düştü. Yine de pandeminin şu anki durumu ve de sosyal mesafe kuralları göz önüne alındığında tüketicilerin çoğunun evde kalmaya ve kendi yemeklerini pişirmeye devam edecekleri kesin. Bu nedenle marketlerden alınacak temek ihtiyaçlara talep asla yok olmayacak.

Sprouts

Yukarıdaki iki örnekle karşılaştırıldığında Sprouts küçük bir market olabilir. Ancak taze meyve ve sebze teminine odaklandıklarından bu senenin en değerli marketleri arasında yer almayı başardılar. Markanın odağı taze ürünler ve korona virüsü nedeniyle taze ve sağlıklı gıda tüketimine odaklanılması sayesinde dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardılar. Hisse fiyatları şu anda düşük olsa da şirket parlak bir geleceğe sahip. Şirket yönetimi önümüzdeki yıllarda şirketin faaliyet gösterdiği bölgeleri mevcut ekonomik koşullar altında çok mantıklı bir şekilde, yılda %10 gibi güvenli bir hızda ve özellikle yüksek büyüme potansiyeline sahip bölgelerde arttırmayı planlıyor.