İş Arkadaşlarınızla İyi Bir Dinamik Yakalamanızı Sağlayacak Dört İpucu

499

Çalışma dünyasına adım attığınız andan itibaren iş arkadaşlarınız ikinci aileniz haline gelir. Düşündüğünüzde, iş arkadaşlarınızla ailenizden daha fazla vakit geçiriyorsunuz. Bu nedenle onlarla her zaman iyi bir ilişki içerisinde olmalı ve onlara karşı nasıl davrandığınıza dikkat etmelisiniz. İşteyken yaptıklarınız onların size karşı davranışlarını etkileyecektir. Bu nedenle onların tersine gitmemeye olabildiğince dikkat etmelisiniz. İşte yapmamaya dikkat etmeniz gereken bazı davranışlar.

Yalakalık

Hepimizin iş hayatının bir noktasında patronu taklit eden ve yalakalık eden bir iş arkadaşı olmuştur. Sonunda ne olduğunu hepimiz biliyoruz, değil mi? Patronunuzun gözdesi olmak uğruna bu şekilde davranmayın. Onu etkilemek istiyorsanız sıkı çalışmanız ile etkileyin ama çok da abartmayın. Takdir kovalamanız iş arkadaşlarınızla aranızı açabilir.

Müzik ve Tuhaflıklar

Çok fazla ortak çalışma gerektiren bir ofis ortamında müzik bazen günü kurtarabilir. Ancak bu istediğiniz müziğin sesini sonuna kadar açabileceğiniz anlamına gelmez. İş arkadaşlarınızdan bazıları konsantre olmak için sizden daha az müziğe ihtiyaç duyuyor olabilirler. Aynı şekilde ayakkabılarınızı çıkartmak, yemek yerken ağzınızı şapırdatmak ve masanıza geldiğinizde anahtarlarınızı sesli bir şekilde bir kenara atmak gibi davranışlardan da kaçınmalısınız.

İnsanların Hakkını verin

Bu hayatınızın her noktasında hatırlamanız gereken bir şey. İş arkadaşlarınızın fikirlerini çalmayın ve onların emeklerini mümkün olduğunca takdir edin. Bu onların emeklerine saygı duyduğunuzu gösterir ve patronunuzun da ilgisini çeker. Aynısı biri geç kaldığında veya bir hata yaptığında da geçerlidir. Herkesin yaptıkları kendinedir, sizin dahil olmanıza gerek yoktur.

Çevrenizi Toplu Tutun

Birkaç günde bir ofise gelen temizlik görevlileri olsa bile en iyisi kendi arkanızı toplamanızdır. Kupalarınızı lavaboda veya paketlerinizi bankoda bırakmayın. Masanızın dağılması çok normal, sadece dağınık kalmadığından emin olun. Etrafınızı ne kadar toplu tuttuğunuz çalışma ahlakınızı da yansıtır. Ayrıca ofisin ortak kullanım alanı olduğunu da unutmayın.