Bu Yarı Zamanlı İşlerle Uykunuzda Bile Para Kazanın

517

Tek seferlik iş piyasasının birkaç sene öncekinden farklı ilerlediği apaçık ortada. Geleneksel 8-9 saatlik mesailer, aynı anda birden fazla iş yapabilen ve esnek çalışma saatlerine sahip kaliteli serbest çalışanların artmasıyla yavaş yavaş tarih olmaya başlıyor. Tam zamanlı işinizin yanı sıra gelir elde etmek için başka yöntemler arıyorsanız size uykunuzda bile para kazandıracak aşağıdaki yarı zamanlı işlere bir göz atın.

Bir Blog Yazın

Ekstra para kazanmak için en popüler yol elbette ki kendi bloğunuzu yazmak. Bu yöntem aynı zamanda en çok ilgi isteyen çünkü buradan elde edeceğiniz para için ciddi bir zaman yatırımı yapmanız gerekiyor. Bir blog yazmak ve pasif gelir için emek harcamak en iyi başlangıç. Zamanınızı ve emeğinizi harcamaya hazırsanız karşılığını kesinlikle alacaksınız.

Kitle Fonlaması

Bu yarı zamanlı iş yatırımcıların ödül karşılığı kitle fonlamalarının aksine yatırımları karşılığında gerçek tahviller elde etmesini sağlıyor. Kitle fonlamasının detaylarını biraz araştırmak sürece ışık tutabilir ve sizlere bir kenarda para kazanmanın ne kadar kolay olduğunu gösterebilir. Bir girişim için çalışıyorsanız veya bir girişiminiz varsa bu, diğer şirketler hakkında bilgi almak için de harika bir yol. Artı, bağış toplama faaliyetinin her iki yüzünü de görmenizi sağlıyor.

Akran Kredisi

Akran kredileri (peer-to-peer loans, P2P loans) insanların bankaların veya diğer finansal kuruluşların zorlu onay sürecinden geçmeden kredi kullanabilmesini sağlıyor. Bu iş için kullanılabilecek pek çok platform olsa da en çok tercih edilenler Lending Club ve Prosper. Ancak bu platformlardaki faiz oranları genel olarak biraz daha yüksek. 2016 yılında Lending Club, ortalama %12 faizle sadece faiz ödemelerinden 300 milyon $’ın üzerinde kazandı.

Finansal durumunuz ne olursa olsun, her zaman varlıklarınızı çoğaltmanın yollarını aramak gerekir. Bu strateji özellikle de zor zamanlarda sizlere çok yardımcı olacaktır.