Hizmet Temelli İşletmeler İçin Yeni Müşteri Bulmanın İki Yolu

455

Sektörlerin büyük çoğunun pandemiden çok kötü etkilendiğinden bahsetmiştik. Hizmet çalışanları günümüz ekonomisinin bulunduğu durumda dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar kayıp riskini göze almamak için birden fazla gelir akışı elde etmek zorundadırlar. Aklınızdan çıkartmamanız gereken önemli bir nokta doğru zihniyet ile hareket etmek. İsminiz, itibarınız ve markanız her zaman şirketin sağladığı hizmetin kalitesine ve de profesyonelliğe bağlıdır. Aşağıda iyi bir müşteri tabanı elde etmenin bazı yollarını görebilirsiniz.

Çevreniz ve Bağlantılarınız

Bir çevre oluşturmak, tanıdığınız ve tanışacağınız insanlar üzerinden yeni iş fırsatları bulmanıza yardımcı olacak çok güçlü bir araçtır. Büyük şirketlerle iletişime geçerek fark edilme şansınız çok düşük, hatta sıfırdır. Tanıdıklarınız aracılığıyla duyurulmamış projelere başvuru yapmanız işinize yarayabilir. Gizli iş piyasası günümüz ekonomisinde büyük bir role sahip. Bu alana odaklanarak yalnızca kendinize özel olmakla kalmayan, aynı zamanda becerilerinize de tam uyan bir iş fırsatı bulabilirsiniz.

Geçmiş Müşterilerin Hayaletleri

Küçük bir işletmeyseniz bazen geçmiş müşterilerin önemini göz ardı ediyor olabilirsiniz. İster hizmetlerinizden geçmişte yararlanmış olsunlar, ister sizden yeni bilgi almış olsunlar bu müşterilere ulaşarak işletmeniz için yeni fırsatlar bulmaya çalışmak her zaman en iyi yöntemlerdendir. Aradan geçen birkaç aydan sonra onlarla nasıl iletişime geçtiğiniz de çok önemlidir. Mailinizi veya mektubunuzu kişiselleştirerek aradan geçen sürede şirketinizin ne kadar geliştiğini onlara gösterin. Eğer hizmetinizden memnun kaldılarsa sizlerle tekrar çalışacaklardır.