Çalışan ve Bağımsız Çalışan Arasındaki Üç Temel Fark

460

Birisi için çalışmak hiçbir zaman kolay değildir. İşe gitmek, patronunuzun para kazanmasını sağlamak ve bunun karşılığında sadece küçük bir maaş almak bazen çok sinir bozucu olabilir. Buna rağmen çoğumuz işverenler için çalışmaya devam ediyoruz. Zinciri kırıp kendi işlerini kurmaya karar verenler ne kadar da şanslılar! Peki, biri için çalışan ve kendi patronu olan kişiler arasındaki fark ne?

Yanıp Tutuşan Bir Tutku

Serbest çalışanlar yaptıkları işleri sadece para kazanmaları gerektiği için değil, o işe karşı bir tutkuları olduğu ve başarmak için her şeyi yapmaya hazır oldukları için yaparlar. Bu tutkuları onları kendi sınırlarını zorlamaya iter ve böylece ortaya kaliteli işler çıkartabilirler. Başkaları için çalışanlar içinse her gün bir öncekinin aynısıdır. Bazen bir projeyi bitirmek için bile bir baskıya ihtiyaç duyabilirler. Özellikle de çok da sevmedikleri bir konuda.

Hayat Boyu Öğrenme

Pek çok kişi için mezun olmak öğrenmenin sonu demektir. Kesinlikle doğru olmayan bu bakış açısı hayatı yaşamak için de yanlış bir yol olur. Her gün sürekli bir şeyler öğreniriz ve hem iş hem de kişisel hayatınızda gelişmek için yapmanız gereken öğrenmeye açık olmak ve bu konuda uzmanlaşmaktır. Serbest çalışanlar bu kafa yapısına sahiptir. Bu da onların başarılı olmasına yardımcı olur.

Risk Alma

Başkası için çalışanlar yeni sulara yelken açmaktan korkarlar çünkü kendi işlerini kurmanın getirebileceği kayıptan çekinirler. Gelecekte neler olacağını bilmek imkansız olduğundan bu korkuları anlaşılabilir. Ancak serbest çalışanlar kendi işlerini kurmayı risk almak olarak değil, temkinli olmak olarak görürler. Balıklama atlayıp sonrasında akıllıca kararlar almaya çalışırlar.

Genel olarak baktığımızda serbest çalışanlar diğer insanlardan daha farklı bir bakış açısına sahiptir. Çalışmalarının, kendileri için çalışmasını sağlayan bir kafa yapısı ile hareket ederler. Bu da onları, her türlü sorunun üstesinden gelebilecek çok yönlü birer iş insanı yapar.