2021 Yılında Oyun Laptopları Geliştirilmiş QHD Ekranlara Sahip Olacaklar

471

Bu haber CES 2021 etkinliğinin en büyük duyurularından biri olabilir ancak katılımcıları o kadar da heyecanlandırmadı. Bunun nedenlerinden biri büyük ihtimalle Nvidia’nın laptoplar için RTX-3000 serisi grafik çipini çıkartmaya başlıyor olması. Ancak biz kaçıranlar için tekrarlayalım: üreticiler sonunda oyun laptoplarına yüksek tazeleme hızına sahip QHD ekran koyuyorlar.

Pek çok insanın, özellikle de masaüstü bilgisayarları tercih eden oyuncuların tercihi bağımsız QHD 1440p ekranlar. Neden mi? Öncelikle bu ekranlar piyasadaki diğer 4K ekranlara göre genellikle daha ucuzlar, daha fazla özelliğe sahipler ve neredeyse aynı kalitede görüntü veriyorlar. Daha da önemlisi, QHD ekranlar AMD Radeon RX 6800 XT ve Nvidia RTX 3080 gibi modern yüksek kalite ekran kartları ile beraber kullanıma uygunlar.

Önceki serilerde ve en son çıkan laptoplarda QHD ekran, bağımsız ekran olarak bile neden bir seçenek değildi halen anlamış değiliz. 1080p veya 4K çözünürlüklü bir cihaz almanız veya bu cihazı ayrıca almanız gereken bir 1440p monitöre genişletmeniz gerekiyordu.

2021 yılı oyun ve teknoloji sektörü için çığır açan bir yıl olacak.  Bu gelişmeyi duyurmak için iyi bir zamanlama olmanın yanı sıra RTX 3000 serisi ve AMD’nin çıkartacağı RDNA 2 grafik çipi QHD ekranın sağlayacağı desteğe ihtiyaç duyacak.