Samsung Sonraki Telefonlarında Şarj Aletlerine ve Kulaklıklara Hoşçakal Diyecek

451

Samsung, şirketin artık telefonlarla birlikte şarj adaptörü vermeyeceğini ve bu sayede kendisine biraz esneklik sağlayacağını kamuoyuna duyurdu. Şirketin artık kulaklık ve şarj adaptörleri sağlamayacak olması üzerine yakın zamanda yapılan bir tartışmada Samsung, bu değişiklik ile markanın sürdürülebilirlik çabalarına pozitif bir katkı sağlayacaklarına inandıklarını söyledi.

Şirket bunu pek çok ürünü için yapmayı planlasa da Galaxy gibi bazı grupları bundan etkilenmeyecek. Amiral gemilerinden bütçe dostu telefonlara şirket, aksesuarları sağlamaya bir süre daha devam edebilmek için kendine alan tanıdı.

Ucuz telefonlarındaki şarj aletlerini neden tuttukları bilinmez ama aklımıza iki neden geliyor. Samsung, müşterilerinin 2.000$’a aldıkları telefonlardan şarj aleti çıkmayınca hayal kırıklığına uğramalarını istemiyor olabilir. İkinci olarak satışları arttırmak istemiş olabilirler.

Samsung gibi bir şirketin eski ürünlerini en son ürünlerinde olmayan bir şey ile gönderiyor olmaları garip gelebilir. Ancak bu sadece teknoloji devinin eski ürünleri için tüm kutuları baştan üretmek istemediğini gösteriyor. Bir de kullanıcılar internette gördükleri kutu açma videolarından tamamen farklı bir deneyim yaşamak zorunda kalmayacaklar.

Her halükarda Samsung yavaş adımlarla her iki tarafın da kazançlı çıkmasını sağlamaya çalışıyor.