2021’de Finansal Hedeflerinize Odaklanmanız İçin Tavsiyeler

452

Tebrikler! Buraya kadar gelmeyi başardınız. Umarız daha da ileriye gitmeye devam edeceksiniz. Virüsten kaçınmanın yollarını veya karantinada aldığınız kiloları nasıl verebileceğinizi yazmıyor olsak da sizleri bu yıl nasıl daha da başarılı yapabileceğimize odaklanacağız. Yeni yıl hedefi koysanız da koymasanız da bu dönem geçmişi gözden geçirmeniz, şimdinin analizini yapmanız ve gelecek hayalleri kurmanız için ideal bir dönem. Kendiniz için hedefler belirlemek ve bu hedeflere ulaşmak için iyi bir plan yapmak finanslarınızı kontrol altına almanın ve gereksiz stresten kurtulmanın en kolay yolu.

Gözden Geçirin

Geçen yılı düşünmek bile içinizi karartıyor olsa da şimdi ve gelecek için fırsatları keşfetmek için geriye bakmak gerekiyor. Kişisel hayatınız ve kariyeriniz konusunda kendinize önemli sorular sormalısınız. “Geçen yıl bana neler öğretti?”, “Finansal gelişim için en iyi fırsatları nerede bulabilirim?”, “En karlı alışverişim neydi?” Bu soruların yardımı ve bir finans yazılımı ile gelir ve giderlerinizi gözden geçirebilir, kazancınızı arttırmak için yöntemler arayabilirsiniz.

Analiz Edin

Gözden geçirmeniz bittikten sonra bir sonraki aşama olan analize geçebilirsiniz. Finanslarınızın ne durumda olduğunu görmek için bir bütçe oluşturabilir veya kişisel bilançonuzu güncelleyebilirsiniz.  Sayılarla aram iyi değil diyorsanız bir profesyonelden yardım alabilirsiniz. Ancak unutmayın ki buradaki asıl hedef, kendi finanslarınızı daha iyi yönetmeyi öğrenmeniz.

Hayal Kurun

Hedeflerin kalıcı olabilmesi sizin, aileniz veya kariyeriniz için anlamlı olmaları gerekir. Bu nedenle ara sıra kendi içinize bakmanız, hayattan ne istediğinizi hayal etmeniz, hangi kişisel ve kariyer hedeflerine ulaştığınızda kendinizle gurur duyacağınızı düşünmeniz gerekir. Bunu yapmak size zor ve fazla geliyorsa zayıf noktalara odaklanabilir, sizi en çok endişelendiren noktaları belirleyebilirsiniz. Bu noktalara odaklandığınızda olası çözüm yollarını üretebilir ve en sonunda hedefinizi belirleyebilirsiniz.

İnşa Edin ve Unutmayın

Bu son aşamaya gelmeden önce yukarıdaki üç aşamadan geçmeniz gerekir. Tüm hedeflerinizi önünüze serdiğinizde bir sonraki adım bunları finansal planınıza veya bütçenize yerleştirmek olmalıdır. Nakit akışınızı anlamanız önemlidir. Bu şekilde hedeflerinize ulaşmak için küçük değişiklikler yapmanız gerekebilir. Kişisel ve kariyer hayalleriniz gerçeğe dönüştürmek için uygulanabilir planlara sahip olmak, dünyada olup biten her şeye rağmen başarıya ulaşmak için büyük bir adım atmanız demektir.