Patronunuzu Evde Çalışmaya Tam Zamanlı Geçmek İçin Nasıl İkna Edebilirsiniz

581

Pek çoğumuzun şahit olduğu veya deneyimlediği üzere pandemi, tüm dünyanın kapanmasına ve herkesin içeriye hapsolmasına sebep oldu. Ofislerdeki çalışanların çoğu aylardır evden çalışıyorlar. Bu da aileyle geçirilen daha fazla zaman demek. Ancak dünyanın yavaş yavaş iyileşmeye başlamasıyla birlikte ofis ortamına geri dönülüyor ve bir çok kişi bu durumdan hiç de memnun değil.

Eğer siz de dış dünyaya dönmek konusunda hiç de istekli olmayan çalışanlardan biriyseniz, patronunuzu evden çalışmaya devam etmenize izin vermesi için ikna etmenize yardım edebilecek bazı önerileri aşağıda bulabilirsiniz.

Dürüst ve Açık Olun

Duygularınızı internet üzerinden doğru bir şekilde aktarmak neredeyse imkansız olduğundan patronunuzu ikna etmek için durumu abartmanız anlamsız olur. Unutmamanız gereken şey ofiste çalışmaya dönme konusundaki endişelerinizi etkili bir şekilde patronunuza anlatırken olabildiğince açık ve dürüst olmanız. Açıklamalarınıza, endişenizin asıl nedenini anlatarak başlayabilirsiniz. Bu virüs kapmaktan korkmanız da olabilir, ailenize bakmak için evde kalmanız gerekmesi de olabilir. Her iki neden de anlaşılabilir ve geçerli nedenler.

Orta Yolu Bulun

Endişelerinizi anlatırken patronunuzun itirazlarına da açık fikirlilikle yaklaşmalısınız. Orta yolu bulmak için üzerinize düşeni yapmanız lazım. Eğer patronunuz hala daha işe dönmeniz konusunda ısrar ederse, içinizi rahatlatacak bazı önlemler önerebilirsiniz. İhtiyaçlarınızı dile getirmekten çekinmemelisiniz. Sonuç olarak ihtiyaçlarınızın yerine getirilmesi, diğer çalışanların da işine yarayacak değişiklikler demektir.

Çözüm Önerin

Patronunuzu ikna etmenize yardımcı olabilecek başka bir şey de ona çözümle gitmeniz olur. Özellikle de evde karantinada bulunduğunuz dönemde hem sizin hem de iş arkadaşlarınızın karşılaştığı sorunlar için çözümlerle. Kariyer uzmanlarına göre patronlar, çalışanlarının problem üretenler değil problem çözenler olmalarını tercih ediyorlar. Belki de patronunuzla görüşmeden önce sorunların yanı sıra çözümleri için önerilerinizi de hazırlamanız akıllıca olabilir.

Verimlilik Kanıtı

Patronunuzun birinci önceliği elbette ki verimlilik olacaktır. Bu nedenle birinci önceliğiniz, ofiste olmasanız bile hedefleri tutturmak ve işleri zamanında bitirmek için gerekli düzenlemeleri yapabileceğinizi kanıtlamak olmalıdır. Bunun için evden çalışırken zamanınızı nasıl kullandığınız ve ekibe ne kadar katkı sağladığınızı verilerle gösterebilirsiniz.

Son Olarak Haklarınızın Ne Olduğunu Bilin

Elinizdeki her şeyi ortaya koyduysanız ancak patronunuz halen daha sağlık endişelerinizi dikkate almıyorsa onla bunun yasal hakkınız olduğunu hatırlatmayı deneyebilirsiniz. Kendi araştırmanızı yapabilir veya bu işlerle ilgilenen bir avukata danışarak sağlıksal açıdan bir önceliğiniz olup olmadığını öğrenebilirsiniz.