De bästa hundraserna för alla 12 stjärntecken

Blivande hundägare tar hänsyn till många faktorer innan de bestämmer sig för en hundras. Viktiga överväganden inkluderar hundens storlek, hemmets storlek, om du har barn eller inte och hur mycket motion hunden behöver. Men bortsett från allt det praktiska handlar det ibland om att gå med din maginstinkt. Det kanske händer att du går till räddningshemmet med en plan om att adoptera en knähund, men istället blir du kär i en Grand Danois.

Eller så kan du göra som många andra och undersöka ditt stjärntecken. Vi använder astrologi för att hitta kompatibla romantiska partners, så varför inte göra detsamma för våra hundkamrater? Det här är de bästa hundraserna för alla 12 horoskopstecken, från beslutsam Vädur till empatiska Fiskar.

Väduren: labrador retriever

Utan tvekan en av de mest populära hundraserna i hela världen. En ambitiös, självständig och hårt konkurrenskraftig Vädur är bäst lämpad för en hund som älskar att leka, som en labrador retriever.

Denna aktiva, utåtriktade ras – den mest populära i USA – har ett avslappnat temperament, men behöver mycket träning för fysisk kondition och mental stimulans. Det betyder att det finns flera möjligheter för tävlingslekar och apportlekar.

Väduren: portugisisk vattenhund

Ett annat bra val av hund för väduren är den portugisiska vattenhunden. Lätt att träna och alltid ivriga att lära sig, denna ras har all den uthållighet som krävs för att hålla jämna steg med en högenergisk vädur.

Den portugisiska vattenhunden är gjord för en vattenlevande livsstil (uppfödd för att vara en hjälpande hand för fiskare), vilket gör den till ett idealiskt val om din konkurrenskraftiga sida involverar vatten.

Oxen: boxer

Många vet inte om att en av detta stjärnteckens mest viktiga egenskaper är lojalitet. Som en oxe är lojalitet högt värderat och de kan behöva en hund som tänker likadant. I sådana fall är en boxer ett utmärkt val.

Den tillgivna, skyddande boxern passar perfekta. Dessutom sträcker dess lojalitet sig inte bara till ägaren, utan till hela familjen. Det här är en hund som inte sviker dig i sin roll som familjens omskötare.

Oxen: beagle

De kanske inte har de mest oxe-tuffa utseendet som en boxer, men beaglar har många bra egenskaper. Precis som boxer är denna hundras känd för sin obrytbara lojalitet och samarbetsvilja.

Beaglar är uppfödda för att jaga i flock och de älskar sällskap. På grund av detta anses de vara en av de bästa hundraserna för barn. Det betyder att det är ett bra val för en livlig familj som leds av en oxe.

Tvillingarna: schäfer

En annan herdemästare. Schäferrasen är ett utmärkt val för många anledningar. Bland annat är den ett perfekt exempel på det självförtroende, intelligens och lojalitet som krävs av en Tvillingägare.

Och precis som en Tvilling har schäfern två olika sidor – medan dess tillgivenhet och kärlek inte har några gränser för sin familj, är den mycket mer distanserad med främmande människor.

Tvillingarna: bearded collie

Denna hundras är känd för mer än bara dess långa och mjuka päls. Denna hundras, känd för sin nyfikenhet och höga energinivåer, är också en bra match för en Tvilling för liknande anledningar som en schäfer.

Bearded collie tackar aldrig nej till ett nytt äventyr och är tillräckligt aktiv för att hålla jämna steg med sin upptagna ägare. Det är en egensinnig och självständig ras, men en den kommer att följa en tvilling för att erbjuda många spännande livshändelser.

Kräftan: cavalier king charles spanieln

Den ljuvliga, graciösa Cavalier King Charles spanieln är den perfekta kompisen för en person med kräftan som stjärntecken. Den kommer garanterat att ge sin ägare all kärlek den kan tänkas ha och mycket mer.

Denna hundras är utmärkt för de som har lite ändrande scheman eftersom jämfört med andra hundraser är den här mycket anpassningsbar. Det innebär att den går med och följer ägarens vanor, från att chilla i soffan till mer aktiva sysselsättningar.

Kräftan: Rottweiler

Oxen är inte det ända stjärntecknet som sätter stort värde på lojalitet. Även om rottweilern kan ha ett dåligt rykte, är det faktiskt en mycket kärleksfull, omvårdande och lojal ras som kan bidra mycket till en kärleksfull och trygg miljö.

Dess vilja och förmåga att lära sig, samt deras kraft gör denna hundras till en utmärkt vakthund. Med tanke på hur kräftan värderar säkerhet för sina nära och kära är det är stor bonus.

Lejonet: mastiff

Lejonet är känt för att vara ett av de modigaste stjärntecken. Därför behöver dessa människor en hund som kan vara lika modig och djärv. Med många bra egenskaper kan detta vara ett bra val för de som värderar säkerhet och mod.

Den massiva, muskulösa mastiffen kommer att göra allt som krävs för att skydda sin familj. Låt dessa inte dessa egenskaper överskugga faktumet att denna kraftfulla jätte hund är också naturligt foglig och värdig.

Lejonet: mops

Utan tvekan en av världens mest populära hundraser. Den optimistiska, upphetsade mopsen är en annan idealisk hundkompis för den sällskapliga Lejonet på grund av många skäl.

Trots allt behöver detta stjärntecken en hund som älskar att ha roligt lika mycket som de själva gör. Mopsen kommer helt enkelt att älska sin leo-ägare, och de med lejonet kommer att älska den direkt.

Jungfrun: siberian husky

En hård arbetande jungfru behöver en hård arbetande hund, och det är svårt att hitta en mer hängiven och envis ras än Siberian husky. Den föddes upp som en slädhund för att dra laster över frusen mark trots allt.

Den kommer sannolikt att utföra allt arbete en jungfru ber om. Och eftersom det är en flockhund trivs den i familjelivet och kommer inte att ha några problem med att leva med andra hundar.

Jungfrun: pointer

Förutom att vara hårt arbetande och analytisk kan jungfrun också ibland vara känslig, vilket kan låta lite överraskande. En hund som speglar alla dessa egenskaper är pointern från storbritannien.

Kraftfull, graciös, snabb och stark, Dessa egenskaper är vad många ser på utsidan innan man lär sig att pointern har en inre sårbarhet som jungfrun kommer att kunna relatera till på en djup nivå.

Vågen: bulldog

Den tjocka bulldoggens utseende kan lura vissa till att se den som en mer aggressiv och energirik hund, men det är faktiskt en extremt lugn hundras, känd för sitt vänliga och snälla temperament.

Tro inte heller att rasen är för stor för att vara en knähund. I slutändan kommer bulldoggen att göra vad som helst för att krypa upp i ägarens knä för en avkopplande stund tillsammans, oavsett vad den väger.

Vågen: newfoundlandshund

Det är inte konstigt att newfoundlandshunden också är känd som en “barnskötare”. Denna ras är helt enkelt som en stor nallebjörn; sprängfylld av kärlek till alla som välkomnar den till sitt hem.

Kärlek, kelande, lek och positiv energi är bara ett par egenskaper som man kan förvänta sig. För den milda vågen som strävar efter balans och harmoni är newfoundlandshunden det perfekta husdjuret.

Skorpionen: Dalmatiner

Den eleganta dalmatinern – med sin fläckiga päls som alla känner igen – är tillräckligt aktiv och utåtriktad nog för att hålla jämna steg med en konkurrensdriven, driven skorpionägare.

Faktum är att matcha en dalmatiners uthållighet är en utmaning som även de mest atletiska skorpioner kommer att kämpa med. Även om rasen ibland kan vara lite tillbakadragen mot främlingar, är den alltid lojal och kärleksfull mot sina mänskliga familjer.

Skorpionen: Engelsk springer spaniel

En annan ras med stor energi och uthållighet är engelsk springer spaniel. Dessutom har den anmärkningsvärt hög intelligens och hängivenhet, vilket gör den lydig och kan lära sig många kommandon.

Dessa egenskaper gör den till en toppmatch för en krävande skorpion. Springern är som lyckligast i sällskap och mår bra tillsammans med barn, vilket gör den till ett utmärkt husdjur i ett hektiskt hushåll.

Skytten: Lhasa Apso

Ägare med skytten som stjärntecken och har gott humör passar naturligtvis bäst med hundar som kan ge dem gott om skratt. Det finns många anledningar till att det kommer garanteras med den busiga Lhasa Apso.

Den här komiska hundrasen älskar att få en massa uppmärksamhet, oavsett vad deras sociala omgivning är. Den lyckas däremot vara tillräckligt mystik för att få alla att gissa vad den ska göra därnäst – oavsett hur ofta den uppträder för publiken.

Skytten: tax

Taxens utåtriktade personlighet gör den till en bra match för den typiskt extroverta Skytten. Det kanske inte är gjord för distanssport, men den kan i stort sätt leka alla andra typer av lekar.

Taxar följer med sin ägare till det mesta och deras nyfikenhet är något som många skyttar kan relatera till. Livet med en tax går ofta på en fin linje mellan äventyr och bus, men det finns absolut aldrig ett tråkigt ögonblick.

Stenbocken: shar pei

En utmärkthundras för människor med stenbocken som stjärntecken. Låt inte utseende missleda dig; den kinesiska shar pei är lojal, intelligent och lugn och anpassar sig väl till livet med äldre barn.

Även om den kan tyckas se liten och söt ut, behöver den en självsäker och erfaren ägare för att träna den utan att låta den bli uttråkad. Det borde dock inte vara för svårt för en praktisk och engagerad Stenbock.

Stenbocken: Belgisk vallhund

Medan många hundraser på denna lista har disciplin och självständighet, finns det få som kan beskrivas med dem nyckelorden. Den belgiska fårhunden är en av de bästa när det kommer till dessa egenskaper.

Inte bara det, utan de är också svåra att klå i dessa ämnen eftersom de var gjorda för att arbeta hårt och alltid vara 100 procent engagerade. Det innebär att denna hundras är perfekt för en stenbock.

Vattumannen: cardigan welsh corgi

En riktigt hängiven följeslagare som Cardigan Welsh Corgi älskar att springa och vara aktiv utomhus. Om den har tränats och varit i många sociala omgivningar är den också utmärkt med barn och andra hundraser.

Låt oss inte glömma hur dess söta ansikte och stora öron gör att den sticker ut i parken eller var den än befinner sig, så den är en bra konversationsstartare för en tystlåten ägare med vattuman som stjärntecken.

Vattumannen: bichon havanais

Det är inte ofta som vi kan beskriva en hundras så identiskt som ett stjärntecken. I grund och botten är havanaisen en vattuman i en hundkropp. Den här rasen är verkligen unik, smart, oberoende och omtänksam.

Det finns många anledningar för en vattuman-ägare att överväga bichon havanais. Bortsett från dess gulliga utseende och viftande svans ger de oändlig underhållning, som kommer att fånga alla vattumäns hjärtan.

Fiskarna: chihuahua

Det finns en anledning till att denna hundras är en av Sydamerikas och världens populäraste hundraser. En så livlig valp som den lilla Chihuahuan hjälper till att hålla en känslig fisk från att ta livet på för stort allvar.

Vad den här rasen saknar i storlek, kompenserar den mer än för personlighet. Dess tokiga energi runt människorna de älskar är svårt att motstå. Dessutom har denna miniatyrleksakshund definitivt en “stor hund”-karaktär.

Fiskarna: weimaraner 

Ett annat toppval för den empatiska fiskarna är Weimaraner. Vänlig, elegant och plikttrogen är bara ett få par egenskaper för de så kallades “Grås spöket” från Tyskland och de trivs med massor av kvalitetstid med sin ägare.

I början av ägarskapet kan dessa hundar behövas göra saker som de inte alltid håller med om. Utan tillräcklig träning och mental stimulans kan den bli nervös och ansträngd, precis som dess fisken-ägare kan bli.

Observera att denna artikel var skapad för underhållningssyfte och bör inte tolkas som vetenskaplig fakta.