iPhone-tillverkaren stoppade verksamheten på grund av Shanghais nedstängning

1433

Apple är känt som det stolta amerikanska tekniktillverkaren som alltid innerverar dagens moderna teknikindustri. Men även om det är skapat och för det mesta drivet i U.S.A så har de något gemensamt med många andra stora tillverkare i dagens samhälle: de tillverkar sina komponenter i Kina. På grund av deras höga arbetsförmåga och låga produktionskostnader har Apples komponenttillverkare med fabriker i Shanghai varit pålitliga och stabila.

Däremot har Kinas regering satt nya regler, vilket har lett till att fabrikerna har behövt stoppa produktionen på grund av allvarliga säkerhetsskäl. Denna plötsliga förändring har potential att sakta ner nya utsläpp från den amerikanska teknikjätten.

Denna stora tillverkare av Apples iPhone stoppade sin verksamhet på sina kinesiska platser. Den tekniska ledaren och iPhone-tillverkaren tog detta steg på grund av den senaste nedstängningen i Shanghai. Teknikföretaget säger att de tillfälligt har stoppat produktionen vid två av sina fabriker i Kina.

Nyligen har Shanghais myndighet tillkännagett vissa regler för coronaviruset. Enligt dessa regler kan bara några invånare i stadens 25 miljoner människor lämna sina hem för första gången på flera veckor. Eftersom coronavirusinfektionerna ökade i det viktiga tillverknings- och finansiella navet, har staden beslutat att vidta denna försiktighetsåtgärd för att förhindra spridning av infektionen.

Apple MacBook-tillverkaren Quanta och iPad-tillverkaren Compal Electronics pausade också produktion i slutet av mars när staden genom gick en lockdown igen. Företagsrepresentanten nämnde att de skulle samarbeta med myndigheter och försöka fortsätta produktionen så snart som möjligt. Teknikföretaget Pegatron sa, ”det har stoppat verksamheten vid sina fabriker i Shanghai och närliggande Kunshan ”som en lösning på kraven att förebygga Covid-19.”

En analytiker på värdepappersföretaget Wedbush Securities, Dan Ives uppskattade att produktionen av 3 miljoner iPhones kommer att påverkas på grund av denna nuvarande nedstängning. Mr. Ives sa: ”Pegatron-stängningarna kastar bensin på den rasande elden som är försörjningskedjan för Apple och andra delar av iPhones ekosystem. Detta förstärker leveranskedja-problemet för iPhones.”