Hur hanterar man försvinnande karriärer?

1574

På grund av snabba framsteg inom tekniken blir automatiseringsprocessen populär och denna snabbt utvecklande teknologi får mindre och mindre begränsningar. Detta kan resultera i att vissa yrken och karriärval, särskilt inom vissa specifika sektorer som tillverkning och tjänster, försvinner. Med smartare mjukvara och mer avancerad robotteknik kommer blir vissa mänskliga arbetare lättare att ersättas med maskiner, beroende på hur konkurrerande branschen är. Dessutom kan andra riskfaktorer som ekonomisk recession och outsourcingprocessens enorma popularitet också vara en annan orsak till att karriärer försvinner. I denna artikel delar vi med oss några tips för att tackla en så instabil arbetsmiljö för de kommande åren.

Skapa en plan

När du känner att din försörjande inkomst är hotad på grund av att en karriär försvinner, förbered en realistisk plan. Försök att acceptera verkligheten och fokusera på vad du ska göra härnäst. En ordentlig plan hjälper dig att överleva genom att byta karriärspår.

Bygg en nödfond

Oavsett vilket yrke du har är det alltid klokt att bygga en akutfond för framtiden. Finansexperter rekommenderar att du behåller tre till sex månaders utgifter så att du kan få tillräckligt med tid för att utveckla en ny färdighet och inleda en ny karriär.

Leta efter alternativa alternativ

Istället för att få ett annat heltidsjobb, försök att undersöka alla tillgängliga alternativ du har. Om det går, ordna ett tillfälligt jobb samtidigt som du räknar ut din långsiktiga framtidsplan. Nu finns många on-demand-appar eller frilansande jobbplattformar tillgängliga där du kan utföra lite enkla arbeten för snabba pengar. Eftersom det erbjuder flexibla arbetstider kan du fundera ut andra jobb samtidigt som du utför nuvarande ansvar.

Utveckla nya färdigheter

För att överbrygga klyftan måste du utveckla nya färdigheter. Olika certifieringskurser är en bra interimslösning. Genom att slutföra ett certifikatprogram kan du ta del av några nya högbetalda jobb som webbutvecklare, grafikdesigner, fotograf och många fler. Men för detta ändamål måste du göra en långsiktig plan.