Vad du bör veta innan du designar ett hemmakontor

1515

Edna sedan 2020 har det blivit all mer trendigt att jobba hemifrån. Många uppgifter i dagens yrken kräver inte att man är närvarande på en arbetsplats, så det blir vanligare att antingen jobba mindre på ett kontor. Beroende på yrket kan man gå över till distansarbete från ett par timmar per vecka till varje arbetsdag.

En av de största utmaningarna med att jobba hemifrån är hur man behåller sitt fokus och aktiva arbetsflöde. En av de vanligaste problemen med för personer som har börjat jobba hemifrån är att de inte har en designerat arbetsplats. Med hjälp av ett hemmakontor eller dedikerad arbetsplats kan man skapa något som är anpassat efter sina egna personliga behov.

Att skapa ett bra hemmakontor dock inte så lätt som det låter. Eftersom de flesta av oss inte är professionella designers är det lätt att göra misstag när vi organiserar en arbetsmiljö hemma.

Det vanligaste misstaget är att inte ordna tillräckligt med ljus på arbetsplatsen. Kom ihåg att den här platsen är gjorde för att hålla dig pigg och fokuserad, särskilt om du spenderar mycket tid vid skrivbordet.

Att använda en obekväm stol är ett annat stort misstag vi vanligtvis gör när vi skapar vårt hemmakontor. Försök att välja en stol som är bekväm nog att spendera hela dagen i. Alla har specifika behov eller åsikter om kontorsstolar, så försök att testa olika varianter för att ta reda på vilken typ av kontorsstol som passar dig bäst.

Ditt skrivbord bör vara rent och ha tillräckligt med utrymme. Om du använder ett skrivbord som inte är tillräckligt stort, kommer du inte att kunna förvara nödvändiga föremål som filer, anteckningsböcker eller elektroniska enheter i närheten. Det kommer att vara irriterande eller distraherande att resa sig flera gånger för att hämta dina nödvändigheter. Försök att använda ett skrivbord med tillräckligt med utrymme för att skriva och ha dokument i närheten.