Utmaningar i kontorsmarknaden

1324

Coronavirus-pandemin har gjort några omfattande förändringar på kontorsfastighetsmarknaden. Den gradvisa övergången till flexibelt och distansarbete har redan blivit en trend för många företag. Så den mest anmärkningsvärda utmaningen som kontorsmarknaden kommer att möta under de kommande åren är den minskande efterfrågan på ett stort, tätt, centraliserat kontor. Eftersom hyresgäster är mer flexibla att skala upp sina krav på ett eget kontor, måste investerarna på kontorsfastighetsmarknaden agera därefter. Att hantera tredjepartsverktyg och ordna möbelförvaring blir bekvämare i ett gemensamt kontorsutrymme. Så efterfrågan på kontorskollektiv ökar. Däremot är utbudet av kontor och kontorskollektiv begränsat, vilket kommer att bli den största utmaningen på kontorsfastighetsmarknaden 2022.

Många människor har förlorat sina heltidsjobb under de senaste två åren på grund av covid-19. Pandemin har lett till stora konsekvenser för arbetskulturen och kontorsfastighetsmarknaden. Många människor har börjat arbeta på distans sedan pandemin började. Anställda flyttar till mindre städer och förortsområden för att minska sina levnadskostnader. Detta har resulterat i en mindre efterfrågan på ett centralt läge. Investerare på kontorsmarknaden försöker också flytta till förorten för att möta den växande efterfrågan.

Den här pandemin har förändrat vårt sätt att arbeta på kontoret. Många företag har antingen bytt kontorsmiljö eller implementerat en distansarbetsmiljö. Vissa nya tekniker introduceras för att hålla arbetsplatsen säker och bekväm. Ett automatiskt entrésystem är en sådan teknik som gör att de anställda kan komma in på kontoret utan att röra någonting med sina händer. För att förhindra spridning av viruset är det viktigt att implementera nya tekniker för att göra aktiviteter utförbara utan att behöva röra föremål, särskilt där det finns flera anställda som kommer från olika platser. Säkerhetssystem som kameror och kortläsare kan använda en mobilapp för att skapa en säker beröringsfri kontorsingång. Många organisationer använder en beläggning för att hålla kontorsytan virusfri. Denna beläggning kommer att hjälpa kontorsfacket att vara virusfritt. Den appliceras på ytor som ofta nuddas av personer. Till exempel dörrhandtag, ledstänger, skrivbord, hissknappsatser.

Den nuvarande situationen främjar samarbetsutrymmen på olika orter. Efterfrågan på stora utrymmescentraliserade kontor minskar. Investerare på kontorsfastighetsmarknaden betonar också att investera i en delad kontorsmiljö. I denna förändrade situation efterfrågar arbetare några nya bekvämligheter som kontorsstädning och saneringsfunktioner. Efterfrågan på separata toaletter och multifunktionella samarbetsområden är några av de ökande krav som kontorsmarknaden ställs inför. Arbetare letar efter en hälsosam virusfri arbetsplats där de kan arbeta vid sidan av varandra.