Donald Trump har lanserat sin sociala medieplattform: Truth Social

1294

Donald Trump är mer igenkänd och ett hetare samtalsämne än de mesta av USAs presidenter. Alla har antingen läst dem med sina egna ögon eller åtminstone hört talas om dem hans aktiva vanor på sociala medieplattformer. Under många år kunde vad som helst dyka upp på hans officiella flöde och alla kunde läsa det. Efter för många kontroverser tog plattformarna Twitter, Facebook och Youtube ett beslut och stängde hans konton.

Efter att ha blivit avstängd från dessa plattformar i Januari förra året har USA:s tidigare president beslutat att skapa sin egen sociala medieplattform. För att uppnå detta ändamål har Trump lanserat en begränsad version av sin plattform för sociala medier, Truth Social på den amerikanska Apple App Store.

Användarna berättade att appen hade likheter med Twitter. Vissa användare hävdade dock att de har stött på svårigheter att registrera sina egna konton. I slutet av mars förväntades plattformen vara i full drift. Trump Media & Technology Group (TMTG) arbetar på att förbättra plattformen och göra den till en framgångsrik community av liktänkande människor. Truth Social har varit tillgängligt för 500 betatestare. Donald Trump Jr delade en skärmdump av sin fars första ”sanning”, vilket sa ”Var redo. Din favoritpresident kommer snart.” Tidigare förbjöds Donald Trump från de stora sociala medieplattformarna på grund av att han brutit mot reglerna genom att glorifiera våld.

Truth Social hade en uppdatering för ”buggfixar” och den finns nu på version 1.0.1 på App Store. TMTG:s vd Devin Nunes sa: ”Vi kan inte använda något av de stora teknikföretagen. Så vi måste bygga det här från grunden.” Nunes nämnde också att Truth Social kommer att bli en ”censurfri upplevelse”.

Denna kvalité höjde många ögonbryn. Alla sociala medieplattformar på App Store och Google Play som bryter mot reglerna måste ta bort innehållet. Så det spekuleras att en sådan ocensurerad plattform som Truth Social kommer att frysas ut.