Pandemin har förändrat alla aspekter av vårt liv. Sättet vi arbetade på i ett kontor har ändrats. Många arbetar även hemifrån. Men vissa företag vidtar åtgärder för att de anställda ska kunna återvända på ett säkert sätt till arbetsplatsen. Här delar vi med oss ​​av några tips för enklare anpassning till kontorslivet.

I det inledande skedet av pandemin blev fjärrarbetsanläggningarna populära bland många arbetare. I en nyligen genomförd undersökning gjord av FlexJobs nämnde två tredjedelar av de tillfrågade att de skulle föredra att arbeta på distans på heltid efter pandemin. Men faktum är att alla typer av jobb inte är kompatibla med heltidsarbete på distans. I dessa fall måste anställda gå tillbaka till kontoret. Samtidigt är det viktigt att upprätthålla en virusfri arbetsmiljö.

Det första steget bör vara att förbereda sig för att återvända säkert till arbetsplatsen. Fråga din arbetsgivare om arbetsschemat och säkerhetsprotokoll som de planerar att implementera. Vissa arbetsgivare tillåter färre anställda på en gång. Se till om de erbjuder en hybrid arbetsvecka eller överväger en heltidsarbetsvecka. Rådgör med din arbetsgivare om du behöver tid för vårdansvar eller sjukdom.

Psykoterapeuten Geoffrey Hillback sa: “Att tvinga arbetare att bara komma in för att göra samma arbete som de gjorde hemifrån känns onödigt för många anställda och kan leda till övertänkande kring att de inte blir hörda.”

Eftersom anställda återvänder efter en lång period [av hemmajobbande] är det viktigt att ta några initiativ för att klara av psykiska utmaningar. Anställda måste utföra vissa saker för att skydda sin mentala hälsa som träning, meditation och att spendera tid i naturen.

Det är därför Hillback sa: “Att om och om igen säga till oss själva att saker “inte borde vara på det här sättet”, använda “allt eller ingenting” fraser som “alltid” och “aldrig”, och döma oss själva för vad vi känner, vidmakthåller ofta dessa känslor och minimerar vår förmåga eller vilja att vara proaktiv på positiva sätt som kan förbättra vår situation, våra känslor om situationen, idealiskt, eller både och.