Biden-administrationen berömmer Spotifys nya varningar för missinformation om Covid

1289

Spotify har attraherat mycket uppmärksamhet från en mängd olika medier på nätet under de senaste veckorna efter de tog åtgärder för att förhindra missinformation på sin plattform angående COVID-19.

Joe Rogan är en populär internetperson som har en podcast där han har bjuder in alla från hans nära vänner till stora Hollywood skådisar. Under en lång tid har podcasten varit omtyckt av den stora majoriteten och podcasten har varit den mest lyssnade podcasten i världen. Ända sedan förra året har dessa podcast-avsnitt endast varit tillgängliga på Spotify och på den senaste tiden har Joe Rogan uttryckt sig kontroversiellt på plattformen.

Företaget lade till en nytt Covid varningsmeddelande på Joe Rogans podcast som ibland kan vara kontroversiell. Dessutom har flera musiker blivit tvungna att ta bort sin musik från streamingtjänsten under denna kontroversen om Podcatsen The Joe Rogan Experience.

Vita huset berömde Spotify för att de lade till rådgivande varningar med podcasterna. Den förväntar sig också att ”varje plattform ska fortsätta att göra mer för att framkalla felaktig information”, istället för att censorerna det.

Pressekreterare Jen Psaki sa att administrationen förväntar sig att andra plattformar också skulle följa efter. Psaki sa: ”Vår förhoppning är [att] alla större tekniska plattformar och alla större nyhetskällor för den delen är ansvariga och vaksamma för att säkerställa att det amerikanska folket har tillgång till korrekt information om något så viktigt som Covid.”

Spotifys vd Daniel Ek sa att de nya varningarna kommer att omdirigera användarna till ett nav som innehåller Covid-19-fakta. Herr Ek sa att det har ”blivit klart för mig att vi har en skyldighet att göra mer för att ge balans och tillgång till allmänt accepterad information från medicinska och vetenskapliga samfund”.

Kontroversen började för ett par veckor sedan under ett avsnitt av Joe Rogan Experience-podcasten. Kardiologen Dr. Peter McCullough och immunologen Dr. Robert Malone var närvarande i dessa poddar. Båda uttryckte sina åsikter som strider mot COVID-råden från US Centers for Disease Control and Prevention (CDC).