Apple kommer att uppdatera AirTags för att förhindra brott

645

För att stoppa missbruk av AirTag-spårning planerar Apple att införa en del ändringar. Teknikjätten vill sluta använda AirTags för att spåra någons position. Apple började sälja AirTags förra året och sedan dess har dessa små, cirkulära elektroniska enheterna blivit populära. Användare kan enkelt bära den för att hitta borttappade föremål som bagage eller nycklar. Men många människor har missbrukat dessa enheter för att spåra människor genom att gömma dem i någon annans bil.

Dessa enheter var lika stor som en knapp på en kappa och de designades för att lokalisera borttappade föremål. Användarna kan använda det med Apple funktion ”Hitta mitt”. Men ett antal kvinnor klagade på att de har blivit förföljda av andra personer med hjälp av AirTags. Därför har företaget beslutat att uppdatera enheten. Nu kommer de att skanna alla enheter och identifiera taggarna som är flaggade för misstänkta taggar. De taggarna som är misstänkta kommer nu att varna människor som reser med dem för att säkerställa att de är medvetna om att de reser med en AirTag.

Varje användare som ställer in sin AirTag för första gången att se en varning. Målet är att öka medvetenheten bland människor om att det är ett brott att spåra människor utan deras samtycke. iPhone-användare såväl som Android-användare kommer att få varningar om ”oönskad spårning” när en okänd AirTag reser med dem.

AirTags-enheterna är relativt nya. Det innebär att Apple måste arbeta hårt för att få bästa möjliga resultat från dessa enheter. Apple planerar också att höja volymen på ljuden som dessa AirTags avger.

Apple sa att dessa produkter är avsedda för att ge en en trygg upplevelse, men att de också måste hålla säkerhet och integritet i åtanke. De var noga med att de har lyssnat på feedback och strävar efter förbättringar för att förhindra oönskad spårning. De sa också att ”från vad vi har hört efter diskussioner med brottsbekämpande myndigheter är dessa incidenter med AirTag-missbruk sällsynta; dock är varje instans en för mycket”.