Tesla förutser en tillväxt på 50% i år

676

Alla i dagens samhälle känner till tesla. Oavsett om du känner till tillverkaren på grund av Elon Musk, deras elbilar, deras tunnlar under Las Vegas, eller kanske är det på grund av alla evenemang där de visar upp sina nya uppfinningar; alla har hört talas om dem och nu har de lockat en del uppmärksamhet igen för en viss anledning.

Trots problem med leveranskedjan räknar elbilstillverkaren Tesla med en tillväxt på 50 % 2022. Nyligen öppnade Teslas vd Elon Musk upp om denna förväntning. Företaget nämner leveranskedjan som ”den huvudsakliga begränsande faktorn” för tillväxt. De trodde också att ”vilket (försörjningskedjan) sannolikt kommer att fortsätta till 2022”.

Tesla gjorde ett rekordbelopp och tjänade 5,5 miljarder USD 2020, vilket ökade med 71 % till 53,8 miljarder USD 2021. Företaget levererade mer än 936 000 fordon till kunder. Men företaget varnade för att på grund av problem med leveranskedjan måste företaget begränsa sin tillverkningskapacitet. Elon Musk sa att 2021 var ”ett genombrottsår för Tesla och för elfordon i allmänhet”. Han sa också, ”Medan vi kämpade, och det gjorde alla, med utmaningar i leveranskedjan under året, lyckades vi öka våra volymer med nästan 90 % förra året.” VD:n nämnde att tillväxten kommer att vara ”bekvämt över 50%” 2022.

Tesla har startat sin verksamhet i Kalifornien. Nu tillverkar de bilar i Kina och Texas. De har en fabrik under uppbyggnad i Berlin. Bilmarknaderna står inför en brist på mikrochips. Men Tesla har en bättre position medan konkurrenterna är långsamma i produktionen.

Musk sa: ”De helt självkörande bilarna kommer att bli den viktigaste källan till lönsamhet för Tesla. Bilarna i flottan som i huvudsak blir självkörande via en mjukvaruuppdatering kan resultera i den största ökningen av tillgångsvärde av någon tillgångsklass i historien, vi får se.”

Tesla har varit aktiva med att visa upp prestandan för sina självstyrande bilar. Det finns många videos som demonstrerar potentialen. Inte alla tester har varit framgångsrika, men vi får helt enkelt vänta och se hur den funktionen förbättras.