Som småföretagare vill du självklart nå din målgrupp och expandera ditt varumärke så långt det går. För att uppnå målet måste du välja det bästa sättet om du vill främja dina produkter eller tjänster. En av de mest effektiva strategierna är att skapa din egen underhållning i form av videor.

Den första plattformen som du tänker på när det kommer till att ladda upp och dela videos är förmodligen YouTube, vilket är en underbar plattform för att dela dina småföretagsrelaterade videor.

Även om det kan verka dyrt och tidskrävande att producera högkvalitativa YouTube-videor, kan de användas på många fler sätt för att få mer innehåll för det minsta möjliga arbetet.  dela dessa videor på dina andra sociala mediekanaler. Det kan öka synligheten och trovärdigheten för ditt lilla företag. Ett bra exempel är att redigera och klippa Youtubevideos så att de kortare och mer sammanfattande klipp, som du sen kan ladda upp på andra populära plattformar som Instagram, Facebook eller TikTok.

YouTube kan förstärka ditt företags rykte. Om du vill öka ditt varumärke kan denna videodelningsplattform vara ett utmärkt val. Det handlar dock inte bara om sociala medier, du kan även bygga en relation med kunderna och förtroende för nykomnare. Du är din publik genom denna media, därför kan du attrahera mer uppmärksamhet genom att skapa tävlingar eller visa upp videor som kunder skickar in. Eftersom YouTube är en av de största plattformarna i världen kan du nå ett stort antal publik på kort tid.

Innehållet är de viktigaste delarna av marknadsföring. Självklart är videoinnehåll mer tidskrävande än textinnehåll, men intressant visuellt innehåll är helt enkelt ett bättre sätt att få folks uppmärksamhet och behålla den.

När du gör videon bör du alltid inkludera uppmaningar i själva videon. Du kan inkludera alla detaljer i beskrivningen. Men se till att videon är interaktiv. Du måste komma ihåg att hundratals timmar med videoinnehåll laddas upp varje minut. Så det är mycket viktigt att dela en användbar video som din kund efterfrågar. Om det går, försök att tillämpa några innovativa och unika idéer medan du förbereder dessa videor.