Hur skriver man tacksamma brev?

132

Det finns många bra anledningar till att skriva tacksamma brev. Naturligtvis kan denna typ av brev skrivas till en mängd olika människor, som vänner, familj eller din romantiska partner. Men vi är här för att berätta för dig att detta kan även skrivas till affärspartners, kollegor eller dina anställda. I många är detta en utmärkt strategi för att fördjupa band och relationer på arbetsplatser, samt ger det mottagaren/mottagarna mer motivation att kämpa hårdare och bättre på arbetsplatsen.

Om du vill att din mottagare ska läsa tackanteckningen är det mycket viktigt att skapa ett positivt intryck. Att lägga till personliga uppgifter är ett bra sätt att bygga en stark relation med din mottagare. Du kan använda anekdoter från informationen du samlat in från tidigare konversationer.

Försök alltid att använda snygga brevpapper. Ett professionellt brevpapper och gratulationskort kan skapa ett gott intryck på dina kunders sinnen. Om möjligt, skriv i dina händer och lägg till lite personlig touch. Det visar att du är dedikerad till ditt yrke. Du kanske också vill inkludera ditt headshot på framsidan.

Anledningen till att du skriver bör vara tydlig i den inledande delen av brevet. Det bästa är att skriva det i rubriken eller i ämnesrubriken på brevet. Genom denna rad kan din läsare identifiera syftet med brevet.

Försök vara så tydlig som du kan och nämn en del punkter om vad du är tacksam för. Detta kommer att få brevet att verka mer genuint.

Att använda en hänvisning till någon funktion i deras nya hus kan representera att du är fundersam över deras egendom och köp. Men om du inte kommer ihåg några kan det vara svårt att inkludera den här typen av personliga uppgifter. I det här fallet bör du föra anteckningar om dina kunder där du kan lagra allt du vet eller observerar om din klient.