Kryptovalutornas påverkan på klimatet blir allt mer märkbart

166

Det går inte att tala om ekonomi utan att nämna kryptovalutor. Denna oreglerade form av valuta har ännu en gång ifrågasatts på grund av hur den har påverkat samhället. Däremot är detta en annorlunda och oförväntad direkt konsekvens från kryptovalutan. Den här gången har industrin fått kritik från miljöexperter efter en ny slutsats.

Bitcoin mining är en otroligt energikrävande process. På grund av detta har det blivit ett större hot mot kryptovalutans industri. Dag för dag förbrukar processen att bryta kryptovaluta mer energi, och miljöaktivister är oroliga över de negativa konsekvenserna.

Bitcoin mining använder kraftfulla datorer för att lösa komplexa problem. För att uttömma alla möjliga alternativ kräver ”miners” något som kan kallas för ”bevis-på-arbete”-pussel. Istället för att gissa siffror och komma fram till nya tal manuellt använder dessa moderna ”miners” specialiserad hårdvara för att snabbt generera potentiella lösningar.

Denna process kräver en mycket energi på grund av många anledningar. Inte bara är dessa mining-datorer aktiva dygnet runt, dess komponenter förökar också energiförbrukningen. Om du har sett eller hört talas om server-rum så vet du att dessa enheter behöver konstant nedkylning på grund av hu varma dem blir. Mining-datorer har samma typ av behov. Dessa enheter behöver ett kyligt rum för att kunna jobba normalt och inte riskera att förstöras. Fläktar och AC leder därför till en högre förbrukning av energi.


Elizabeth Warren tog problemet till sociala medier och skrev: ”Bitcoin kräver så mycket datoraktivitet att det äter upp mer energi än hela länder”, twittrade hon också. ”En av de enklaste och minst störande sakerna vi kan göra för att bekämpa #ClimateCrisis är att slå ner på miljömässigt slösaktiga kryptovalutor.”


Många kraftfulla miljardärer som Bill Gates uppmärksammade miljöpåverkan av bitcoin mining. Cambridge-forskningen delade nyligen sin oro över miljöeffekterna av bitcoin mining. De sa: ”Vissa har föreslagit att dessa överväganden utgör ett potentiellt existentiellt hot för miners, och skapar därmed ett naturligt ekonomiskt incitament för industrin att aktivt ta bort koldioxid.”