HS2 har skrivit under ett kontrakt med Hitachi och Alstom för att bygga Storbritanniens snabbaste tåg

290

En av de krångligaste moderna problemen i många länder är implementering av mer lokaltrafik. Allt flera nationer börjar lägga mer fokus på denna utmaning för att uppnå lättare åtkomst till transport och ett bättre trafikflöde. Inte bara är det viktigt att bygga ut transporteringsalternativ, utan även att ta utnyttja modernare teknologi för att försäkra energisnålare, säkrare och mer långvariga metoder.

Storbritannien har skapat många huvudrubriker efter att de kom överens med HS2 om ett avtal på 2 miljarder pund för att bygga de snabbaste tågen som tillverkas i Storbritannien. På grund av detta har HS2 tecknat ett kontrakt med Hitachi och Alstom. Tågtrafiken förväntas vara tillgänglig från slutet av decenniet.

Det kommer att bli ett höghastighetståg som kan skapa 2 500 jobb i Storbritannien. Affären är att bygga 54 tåg med 225 mph. Dessa tåg kommer att tillverkas vid Hitachis fabrik i Newton Aycliffe. Senare kommer dessa att få den sista titten på Alstoms Derby- och Crewe-sajter.

Transportsekreterare Grant Shapps sa: ”Dagens tillkännagivande placerar Storbritannien i framkanten av revolutionen för höghastighetståg med en investering på miljarder pund i toppmoderna tåg som betjänar samhällen över hela landet från London till Glasgow.”

Sekreteraren sa också, ”Det här visar inte bara att vi kommer vidare med att leverera bättre och snabbare resor genom våra planer på att uppgradera järnvägsnätet, utan detta är också ett annat landmärkesteg i leveransen av HS2, upprätthålla 2 500 jobb och öka sysselsättningen och fritidsmöjligheter för kommande generationer.”

Detta nya projekt kan främja Storbritanniens järnvägsrevolution. Med expertis på europeiskt höghastighetsnätverk och den japanska bullet train-teknologin kan detta affärsinitiativ introducera de snabbaste, tystaste och mest energieffektiva tågen i världen.

Flera nationer har visat intresse att investera i liknande teknologier och uppnå bättre resultat inom lokaltrafiksindustrin. Dessa transporteringsmedel är fortfarande ovanliga i många länder idag, men många experter tror på att detta kommer att förändras i vårt nuvarande årtionde.