Vad är resultaten av den ekonomiska inverkan på Brexit?

295

En av de hetaste diskussionsämnena angående europeeisk politik eller Europa i allmänhet har utan tvekan varit Brexit. Det var år 2016. Folkomröstningen bestämde att Storbritannien skulle lämna EU efter ha varit med i unionen hela 47 år och hela världen blev chockad över när nyheterna berättade att 51.89% röstade på det.

Det har nu gått två år sedan Storbritannien officiellt inte är med i EU, så det är nu på tiden för statistikinsamlare att komma fram till en utvärdering av deras upptäckter och hur livet i nationerna har ändrats sedan denna förändring. En brittisk handelskammares undersökning avslöjade de senaste resultaten av effekterna av Brexit. En panel delade sina åsikter om Brexit som de kallde för frustrerande, skrämmande och en enorm nedgång i försäljningen under det första året. Efter Brexit har den brittiska ekonomin blivit mindre öppen än den var tidigare.

Charlie Samway, en fiskhandlare i Bridport, delade med sig av sin erfarenhet: ”Saker och ting har förbättrats avsevärt från hur det var i början på året. Generellt är vi mycket lyckligare än vad vi var, men det innebär inte att situationen är perfekt, jag tror inte att den någonsin kommer att bli det, det är potentiellt något vi måste leva med .”

En presentförpackningsdistributör, Karen Lowen sa, ”det är billigare för oss att leverera till USA och Australien än Europa.” Adrian Hanrahan från Robinsons kemikalier uttryckte sina åsikter, ”Jag tycker att det är häpnadsväckande att de säger åt oss att vänja oss vid det.”

Enligt regeringens officiella prognoser kan den brittiska ekonomin falla med hela 15 % under ett årtionde. Detta sker i en tid då handeln blomstrar i många nationer över hela världen. Experter antog att den främsta orsaken till denna nedgång är den ekonomiska karaktären på den brittiska exportmarknaden. Eftersom Storbritanniens viktigaste exportmarknader är mindre beroende av brittiska varor, kan de inte hålla samma takt som världsproduktionen.