En ”Slickbar” TV-skärm har skapats i Japan

283

Teknologi slutar aldrig att överraska oss alla. Ju mer du tror att du har sett allt som är möjligt med elektronik, desto mer chockad blir du. Detta senaste exempel på banbrytande teknologi är något från science fiction.

En prototyp av en ny typ av TV-skärm har utvecklats i Japan. Denna TV skiljer sig från allt annat vi har sett tidigare, eftersom den kan replikera matsmaker. Denna ”slickbara” skärm kan användas för att träna kockar eller sommelierer på distans. Detta kan vara starten på en värld av nedladdningsbart ”smakinnehåll”.

Denna teknologi har fått uppmärksamheten från många genier över hela världen. Professor Homei Miyashita vid Meiji University diskuterade med tillverkare om den kommersiella produktionen av skärmen. Han har uppskattat att tv:n skulle kosta 875 dollar, vilket motsvarar ca 8000 kronor. Professorn sa också att andra möjliga tillämpningar av smaksprutningstekniken som att lägga till smaker till rostat bröd bör övervägas.

Professorn nämnde, ”Målet är att göra det möjligt för människor att få upplevelsen av något som att äta på en restaurang på andra sidan jorden, även när de är hemma.”

Tidigare prof Miyashita och hans elever har producerat några extraordinära apparater relaterade till smak. De uppfann en gaffel som kan göra maten godare. Men många människor har kritiserat initiativet under denna pågående pandemi. En person på Twitter kommenterade, ”Mycket sannolikt kommer att göra ett genombrott i tider av corona :)” Men Prof Miyashita sa: ”I en tidevarv av Covid-19, kan den här typen av teknik förbättra sättet människor ansluter till omvärlden.”

Tekniska utvecklare jobbar nu på att hitta nya sätt hur denna teknologi kan utvecklas och i vilka områden den kan användas i. Kan detta påverka bioupplevelser? Kan vi smaksätta vår egen mat med denna genom denna smakproducering? Ingen kan riktigt säga detta innebär för vår framtid, men denna teknologi har chockat många teknikexperter över hela världen.