Datavetare bli allt mer eftersökta

133

Världen har ändrats mycket sedan den digitala tiden började. Allt fler jobbpositioner blir antigen enklare att utföra från en dator, medan andra jobb är beroende av dom. Många nya jobbkarriären har skapats på grund av det växande behovet av personer som är insatta i dagens moderna teknologi. Som en ungdom i dagens samhälle finns det ett bredare jobbutbud än någonsin förr

Datavetenskap har blivit populärt bland jobbkandidater. Eftersom det är ett efterfrågat och välbetalt område, försöker många arbetssökande att växa sina karriärer inom denna sektor.

En datavetares uppgifter handlar för det mesta om sofistikerade analytiska. Det är en viktig position i alla teknikbaserade företag. Nuförtiden är de flesta företag onlinebaserade eller bedriver en stor del av procedurerna online. Spå grund av detta blir datavetare en allt mer efterfrågad expertis för dessa företagsorganisationer. Teknikföretag, såväl som företagsorganisationer, söker efter personer med korrekt datavetenskaplig kunskap.

Enligt rekryteringsföretaget PageGroup erbjuder amerikanska företag sexsiffriga löner i USD (dollar) för personal att skära och tärna data. De nämnde också att årslöner för datavetare är mellan 50 000 – 150 000 kronor. Men tjänsten täcker verkligen ett stort antal discipliner och ansvarsområden.

En teknikspecialist på PageGroup, James Hobson sa, ”det finns olika tolkningar av vad som utgör en datavetare”. Enligt en LinkedIn-rapport ökade lediga tjänster inom datavetenskap med 37 % i USA.

Färdigheter med mjukvara kommer att leda framtidens arbetsplats. Det är därför forskaren Euan Davis sa: ”Datavetenskap brukade vara ett väldigt torrt jobb. Det sågs som nördigt, men nu är det kreativt. Kommunikation är viktigt eftersom du måste sälja det du upptäcker och det innebär att berätta historier kring data.”

Han tillade också, ”Datavetenskapspositionen håller på att bli en hybridroll. Nu handlar det om att vara en betrodd rådgivare. Dataforskaren måste kunna läsa data på ett sätt som berättar något viktigt för företagsledare.”

Att vara en datavetare handlar om att följa teknologins utveckling. Nya funktioner utvecklas hela tiden och det finns alltid något nytt att lära sig för de som vill vara bland dem bästa i ämnet.