Är Boeings 737 Max fortfarande farlig?

232

Under flygresningens historia har det alltid funnits ett par flygbolag och flygplansmodeller som har byggt upp ett rykte genom att vara mycket försenade, har genomgått tekniska fel eller även kraschat under ett flyg.

Boeings 737 Max anses vara ett av ”historiens mest granskade transportflygplan”. Men många experter tror att Boeings 737 Max fortfarande inte är säker. Här har vi försökt undersöka.

Flygplanet har fått ett flygförbud efter två katastrofala olyckor (Lion Air Flight 610 i 29 Oktober 2018 and Ethiopian Airlines Flight 302 i 10 Mars 2019). Amerikanska tillsynsmyndigheter identifierade flera potentiellt allvarliga problem med 737 Max. Men nu meddelar Boeing att flygplanet är både säkert och pålitligt.

Nyligen lyfte en 737 Max från flygplatsen Boeing Field i Seattle. Det var ett leveransflyg och ägaren till resegruppen Tui tog detta helt nya plan för att börja jobba. Under denna 800 mils långa resa upplevde piloterna ett akut ”flygkontrollproblem”. Piloterna rapporterade att de var tvungna att vända tillbaka. Lyckligtvis landade flygplanet säkert.

Den tidigare senior säkerhetsingenjören vid Federal Aviation Administration (FAA) Joe Jacobsen sa: ”Om de inte är tillverkningsrelaterade, då har vi ett problem med systemsäkerhetsanalysen, eftersom jag inte tror att vi skulle ha förutspått att det här antalet misslyckanden är så kort tid med en så liten flygplansflotta.”

Den kanadensiska experten på flygkontrollsystem, Gilles Primeau, kommenterade, ”ett grundläggande koncept för säkerhetskritiska system är att om effekterna och svårighetsgraden av ett fel orsakar en fara, bör händelser vara sällsynt nog genom design … förlust av horisontell stabilisatorposition kan vara bli katastrofal”.

Senare sa FAA-myndigheten: ”När vi tog tillät 737 Max tillbaka till skyn, var vi förberedda på att rutinincidenter skulle inträffa med flygplanet, precis som med alla andra flygplansmärken och flygplansmodeller. FAA tar upp dessa frågor genom samma Continued Operational Safety process som vi tillhandahåller för hela USA:s kommersiella flotta. Vi har inte sett några rapporterade incidenter efter det omdesignade automatiserade flygkontrollsystemet på Max.”