Instagram har bekräftat nya framtida funktioner

246

Instagram har bekräftat några förändringar inför politisk grillning. Den populära appen är under press för tonåringars överdrivna användning av plattformen. Amerikanska senatorer är oroade över onlinesäkerheten och utreder den med Instagram-chefen Adam Mosseri. På grund av etta har Instagram-chefen nyligen dykt upp inför senatorerna.

Det hörs att nya funktioner kommer att hjälpa tonåringar, och dessutom föräldrar, att hantera tid som spenderas på appen. Genom denna funktion kommer föräldrarna att kunna kontrollera hur mycket tid deras barn spenderar på Instagram. Det ger också föräldrarna möjlighet att sätta tidsgränser. Tonåringar kommer också att få en påminnelse om att ta en paus.

Den interna forskningen på denna populära sociala medieapp antydde att tonåringar skyller på Instagram för sin ångest. France Haugens läckta dokumentincident har ökat graden av ångest bland tonåringarna. Den amerikanska senatskommittén rådde Instagram-myndigheten att använda Instagrams interna information för att säkerställa barnsäkerhet.

Den sociala mediekonsulten Matt Navarra kommenderade om dessa förändringar, ”Instagrams chef kommer att vilja visa amerikanska senatorer något nytt och meningsfullt när de pucklar på honom… de nya funktionerna kommer att ge oroliga föräldrar fler verktyg för att hjälpa till att hålla sina barn säkra när de använder Instagram, men många kommer att undra varför det har tagit dem så lång tid att agera.”

Mr. Mosseri tillkännagav lanseringen av den nya funktionen som heter ”take-a-break”. Han förklarade, ”Om någon har scrollat ​​under en viss tid kommer vi att be dem att ta en paus från Instagram och föreslå att de ställer in påminnelser om att ta fler pauser i framtiden.”

Han skrev också, ”Även om det är tillgängligt för alla, tror jag att det här verktyget är särskilt viktigt för att bättre lära tonåringar vilken information de delar med sig på Instagram, vad som är synligt för andra och för att ha ett enklare sätt att hantera sina digitala fotavtryck. ”