Donald Trumps sociala medieplattform har samlat in 1 miljard dollar från investerare

156

Donald Trumps nya sociala medieföretag hävdade att det har samlat in 1 miljard dollar från investerare. Den nya sociala medieplattformen delade detta uttalande före den planerade börsnoteringen av detta företag.

Trump Media & Technology Group (TMTG) planerar att lansera en app för sociala medier nästa år. Appen heter ”Truth Social” och Mr. Trump är fast besluten att dela sina tankar och åsikter genom denna sociala mediekanal. Men Trump är fortfarande förbjuden på några populära sociala medieplattformar som Facebook och Twitter. Efter attacken mot amerikanska Capitolium i början av detta år beslutade dessa stora sociala mediejättar att förbjuda Mr. Trump.

Donald Trump uttalade nyligen om hans motivation bakom skapandet av appen. Enligt den före detta presidenten skapade han TRUTH Social och TMTG ”för att stå upp mot tech-giganternas tyranni”. han kommenterade även att ”vi lever i en värld där talibanerna har en enorm närvaro på Twitter, men ändå har din amerikanska favoritpresident tystats. Det här är oacceptabelt.”

Mr. Trump tillkännagav sin plan att etablera ”Truth Social” tidigare i år. Vid den tiden nämnde han att den sociala medieplattformen skulle tillåta diskussioner ”utan diskriminering på grund av politisk ideologi”. ”1 miljard dollar skickar ett viktigt budskap till tech-giganterna att censur och politisk diskriminering måste upphöra”, förklarade USA:s tidigare president, ”När vår balansräkning expanderar kommer Trump Media & Technology Group att ha en starkare position att slå tillbaka mot Big Techs tyranni.”

Trump Media & Technology Group sa att de hade samlat in 1 miljard dollar från ”en mångsidig grupp av institutionella investerare”. De avslöjade dock inte den faktiska källan. Det meddelas att den nya sociala mediesatsningen nu värderas till nästan 4 miljarder dollar.

Trump Media & Technology Group planerade att lansera Truth Social i November 2021, men efter en omplanering så har datumet skjutits upp. Det exakta datumet har inte bekräftats, men enligt Fox News så kan vi förvänta oss att se den lanserad någon gång under den fösta kvarten av 2022.