Spotify testar sin nya vertikala videofunktion

261

Det finns inte många som inte använder en musikapp idag. Om du inte använder Spotify så använder du Apple Music eller Soundcloud. Det är en är en framgångsrik formula och det finns inte många fler potentiella användare att nappa in. Spotify provar däremot något nytt för att utveckla sin plattform till nästa steg.

Den svenska musikjätten testar den TikTok-liknande vertikala videofunktionen. Många populära appföretag som Twitter och Facebook experimenterade också med sådana funktioner för några månader sedan. Vad kommer Spotify göra för att få deras version att stå ut?

Appen avslöjade också en ny Upptäckfunktion för iPhone i deras tidigare testversion. Den här fliken läggs till på appens startsida. Nu försöker de inkludera ett vertikalt videoflöde som liknar TikToks framgångsrika design. Denna funktion låter användarna svepa och bläddra. Det är ganska likt TikToks utseende och koncept.

Appmyndigheten har dock inte tydliggjort om funktionen är planerad för att släppas ut till alla versioner eller om den bara kommer att introduceras som ett test. Den här funktionen är nu tillgänglig för Apples enheter som en betaversion av appen, så vissa tidiga användare kan testa funktionen.

Uppfinnaren av hashtaggen, Chris Messina upptäckte först funktionen. Chris publicerade en kort video på Twitter som förklarade det nya systemet för appen.

En talesperson från Spotify sa: ”På Spotify genomför vi rutinmässigt ett antal tester för att försöka förbättra vår användarupplevelse,” uttalandet förklarade också, ”Vissa av dessa tester vägleder plattformen till en bredare användarupplevelse och andra bli endast viktiga läxor [inför framtida projekt]. Vi har inga fler nyheter att dela med oss ​​av just nu.”

TikToks vertikalrullande videoformat har blivit populärt och har spridit sig till nästan varenda social mediaplattform. YouTube har en experimentell version med den senaste funktionen som heter Shorts. På liknande sätt lade Instagram till en liknande funktion som heter Reels medan Snapchat har introducerat sin funktion Spotlight.