Vad Letar Rekryterare Efter I CV:n?

168

En jobbrekryterare måste kontrollera tusentals meritförteckningar. Det är mycket svårt att titta på alla detaljer i CV:t för någon kandidat. Så de flesta av rekryterarna letar efter några specifika punkter i ett CV. Kandidaterna måste vara medvetna om dessa punkter. Det kan hjälpa dem att få så många intervjuer som möjligt.

Geografiskt område

Till en början vill rekryterare veta adressen till alla sina kandidater. De vill försäkra sig om att platsen för kandidaten matchas med arbetsplatsen. Platsen är kritisk för jobb som behöver dig på kontoret. Om jobbet är ett distansjobb kanske rekryterarna inte är lika intresserade av var kandidaterna befinner sig, men om de anställda kommer att behövas under specifika tidsramar så är det sannolikt att rekryteraren kommer att ha kandidaternas tidszoner i åtanke när de tar ett beslut.

Arbetserfarenhet

Förmodligen en av de viktigaste grejerna som de flesta är noga med att undersöka. På grund av detta är CV:n din bästa referens när det kommer till att bevisa arbetslivserfarenhet. Erfarenhet och kvalifikationer relaterade till jobbet är mycket viktiga för att bli nominerad. Om de två till tre senaste jobben är relevanta kan rekryterarna betrakta dig som en potentiell kandidat.

Relevanta prestationer

Om du har relevanta eller exceptionella prestationer kommer ditt CV att sticka ut. Det kanske inte låter så värst viktigt, men det kommer definitivt att hjälpa rekryteraren att fatta ett klokare beslut. Genom att till exempel ha en punktlista med nödvändiga och relevanta prestationsförmågor ökar CV-skrivare chansen att bli anlitad mer än de flesta tror. En kortfattad beskrivning som är rak, ärlig och kortfattad är något som alla rekryterare kan uppskatta när de läser genom mängder av CV:n, vilket i sin tur kan leda till ett bättre intryck.

Utbildningskvalifikationer

Det är en viktig faktor som varje rekryterare värdesätter. Rekryterare letar alltid efter relevant utbildningsbakgrund när de väljer kandidater. Så den relevanta utbildningsbakgrunden är mycket viktig för att få det önskade jobbet.