Apple Har Bekräftat Deras Nya ”Self-Service-Repair” Program

296

Om du någonsin har ägt en Appleprodukt så har du upplevt åtminstone ett fel med den: en iPhoneskärm som spricker även om den inte tappades från en hög höjd, ett dött eller defekt batteri som gör att den inte startar eller musplattan på en Macbook som blir trögare och trögare. Diskussionen om Apples metoder som gör reparation och utbyte mer komplicerat blir allt vanligare inom teknologibranschen.

Apple har talat ut om ett nytt grej som kallas ”self-service repair” (självbetjäningsreparation). Genom denna tjänst kan kunder fixa sina egna elektroniska enheter. Det här programmet kan hjälpa de kunder som vill byta batterier, skärmar och kameror på de senaste iPhones.

Gräsrotsrörelsen som står för rätt till reparation pressade Apple så att privatpersoner och oberoende reparatörer kan reparera eller fixa elektronik. Apples auktoritet sa: ”Self Service Repair är avsedd för enskilda tekniker med kunskap och erfarenhet med att reparera elektroniska enheter.” Företaget sa också, ”Genom att designa produkter för hållbarhet, livslängd och ökad reparationsbarhet, kan kunderna njuta av en långvarig produkt som håller sitt värde i flera år.”

Det här Self-Service-Repair-programmet gör det möjligt för enskilda kunder att anslutas till mer än 5 000 auktoriserade Apple-tjänsteleverantörer. Apples operativa chef Jeff Williams sa: ”Att skapa större tillgång till Apple originaldelar ger våra kunder ännu fler valmöjligheter om en reparation behövs.”

Experter har kritiserat Apples auktoriserade reparationssystem under lång tid eftersom detta system praktiserade begränsade villkor och restriktioner, vilket skapar svårigheter att reparera en trasig telefon. På grund av problemets livslängd kan detta anses vara en liten vinst för både kunder och privata reparationsföretag, men ett nytt system i den nära framtiden kan göra det enklare för Apple-ägare att reparera sina enheter. De kanadensiska hårdvarugranskarna Hardware Canucks skrev på Twitter, ”Det kan vara ett litet steg totalt sett – men för Apple att göra det är det här en enorm vinst för rörelsen för rätt att reparera.”