Fördelarna Med Att Inkludera Lönen I Jobbannonsen

334

Frågan om du bör inkludera löner på platsannonser eller inte är egentligen inte diskutabel. Vissa hävdar att nämningen av lönen i en jobbannons är den viktigaste avgörande faktorn för om de vill ansöka till positionen eller inte. Dessutom blir många arbetsgivare begränsade när det kommer till förhandlingen. Men genom att inkludera lön i jobbannonser kan du locka fler sökande och det främjar en bra företagskultur av öppenhet och rättvisa.

Det är ett bra sätt att visa förtroende för ditt företag. När du kombinerar dom faktorerna så attraherar du mer ansökare och skapar större konkurrens bland ansökarna, vilket i sig själv leder till att dina lediga positioner blir mer populära än dina företagskonkurrenter.

Genom att nämna lönen på en jobbannons kan företaget förbättra upplevelsen för både kandidaten och för företaget. Det finns däremot flera sätt visa upp lönen på annonsen. Vissa organisationer nämner lönen genom lönegränser, en del annonser visar minumlönen, andra nämner maxgränsen för att visa upp högre siffror. Det går även att nämna en genomsnittlig lön som är anpassad efter respektive position. Det är också ett bra sätt att rensa förvirring. Kandidaterna har en bättre idé.

En viktig del är att sökandena med lämplig erfarenhet och lämplig kompetens lättare kan hitta och ansöka till tjänsten. Det är också bra för organisationen att sortera listan över de behöriga ansökandena som är villiga att arbeta under den angivna lönesumman. Det ger även en bättre överblick över om det finns överträffande sökanden, men som kanske kräver lite högre lön. På så sätt blir det lättare att överväga varje ansökandes för-och nackdelar för att komma fram till det bästa beslutet. För att kortfattad förklaring är att det sparar mycket tid och oro inför ett sånt viktigt beslut för arbetsgivaren.

Ibland söker arbetssökande efter ett jobb enligt organisationens befintliga arbetsscheman. Vissa letar efter jobb med fokus på förmåner. Det variera mellan olika ämnen som semester, föräldraskap, transportering eller friskvård.

När organisationer nämner förmåner tillsammans med lönen kan arbetssökarna enkelt välja rätt jobb enligt sina behov och arbetsgivaren kan enkelt lista ut vilka som kan få mest nytta ur förmånerna genom en snabb telefonintervju. Organisationerna behöver därför inte filtrera kandidaterna som tidigare var intresserade.