Ny Intern Forskning Avslöjar Instagrams Dåliga Påverkningar För Tonåriga Användare

62

Ny forskning utförd av Facebook tyder på att sociala media plattformen, Instagram, har en rätt så dålig effekt på sina yngre användares mentala välmående. Medan Facebooks styrelse har varit envis med att dölja denna information med allmänheten så har The Wall Street Journal nyligen fått tillgång till dessa fördjupade studier.


Studierapporten kommer till allmänheten när Facebook planerar att lansera en version av Instagram, särskilt för barnen. Den interna holistiska forskningsrapporten presenterade en ganska dyster bild av de skadliga effekterna av Instagram. Det framgick en betoning om effekterna av att använda en app som Instagram och hur det negativt påverkar användares välmående. Till vissa människors förvåning så var en av de mest påverkade folkgrupperna unga tonårsflickor.

Olika sociala medier eller bilddelningsplattformar som Instagram är kraftfulla forum som inte bara uppmuntrar att dela vardagligt liv med varandra, utan det finns alltid ett stort fokus på ”social jämförelse”. På dessa plattformar börjar människor, särskilt tonåringar, bedöma sig själva, sina kroppar, ansiktsformer, hår, och generellt hur attraktiva de är. Det är väldigt enkelt att komma till slutsatser om sin egen framgång utifrån jämförelser med andra på dessa plattformar.

Särskilt tonårsflickor blir ofta bombarderade med bilder av idealiserade, och ibland orealistiska kroppar på Instagram. Det beror mycket på appens ”Utforska” sida, där det inte finns många garantier om vad som kan visas, men mycket av innehållet där är vad som är populärt för tillfället. Detta skadar ofta användarnas mentala hälsa. Som en bild från en intern Faceboo -presentation uttryckte det: ”Vi förvärrar kroppsbildproblem för en av tre tonårstjejer.”

Dessutom avslöjade Facebooks interna forskning några intressanta effekter av Instagram på yngre användare. Enligt tonåringarnas uttalande kan användningen av Instagram öka graden av ångest och depression. Tonåringsanvändarna nämnde också att de kände sig ”beroende” av Instagram och idealt ville kolla på det mer sällan.

Vad Facebook kommer att göra åt detta vet vi inte ännu. Men om det finns ett knep som vi vet kan hjälpa redan nu så är det för föräldrar att kontrollera vad barnen gör på sina telefoner.