Investeringsegenskaper Som Saboterar Vinstpotential

345

beslutet att investera är ett steg som inte alla bestämmer sig för att, och det finns bra anledningar för det. Utan kunskap kan något spännande leda till en ekonomisk katastrof för dig. Framgång sker sällan över en natt, även på börsen. Det bästa en investerare kan göra är alltså att acceptera att vi alla är fortfarande vanliga människor, oavsett om du är världens bästa investerare eller om du förlorar pengar. Här är några dåliga investeringsegenskaper som vissa investerare kan ha som hindrar dem från att lyckas.

Ta Det För Personligt

Jag tror att den här punkten gäller alla, inte bara investerare. När vi prövar något och det mirakulöst fungerar, tar vi all ära för det. Om vi ​​försöket blir ett totalt misslyckande, skyller vi på externa krafter och accepterar inte vår ansvar. Det är på grund av ego, verkligen. Som investerare är det viktigt att inse och acceptera att ingenting på aktiemarknaden någonsin är säkert och det enda vi kan göra är att hoppas på det bästa. Vissa beslut kommer att resultera i stora vinster, andra kommer leda till misslyckanden, och det är helt normalt i denna bransch.

Aldrig Förvänta Sig Det Oförväntade

Marknaderna riskfyllda eftersom de är instabila. På grund av detta är det inte en överraskning när marknaden kraschar. Naturligtvis vet ingen exakt när det kommer att hända, men det är något som inte kan undvikas. Som investerare måste du vara medveten om att investeringar inte kommer att vara en länssegling. Kraschar och hinder kommer att uppstå, men det är normalt. Om du har modet att chansa om klara av knepiga situationer, så är detta den perfekta branschen för dig.

Sluta Försöka Lära Sig

Om det finns ett faktum som fortfarande gäller idag, och aldrig kommer att försvinna, är att marknaderna är instabila. Även om du har följt aktiemarknaden länge och bevittnat många förändringar, betyder det inte att du har svar på allt och kan hantera vilken situation som helst. Påverkande faktorer som förändrar marknaden kan återvända, men i många fall så är det ändå annorlunda från förra gången. Erfarenhet kan vara användbart, men det innebär inte att du borde sluta identifiera situationer som aldrig kommer att upprepas.

Missbedöma Sin Tolerans För Risk

Innan du gör några stora satsningar måste du först avgöra hur stor risk du är villig att ta, annars kan du hamna i stora ekonomiska problem. Alla som har erfarenhet inom investering skulle rekommendera mig är det det viktigaste att göra innan du börjar göra några steg på marknaden. Men det finns även investerare som inte bryr sig om att räkna ut sin risktolerans och konsekvenserna med att ignorera det. Du kommer inte bara att sätta dig själv i ekonomiska problem, du kommer sannolikt också att uppleva psykologisk trauma när det går snett.