Apple Lärde Sig En Läxa I Domstolen Mot Fortnites Tillverkare Epic Games

50

Enligt Apples avtal bör alla appar använda Apples betalningsalternativ i appen. Men Epic Games argumenterade att avgifterna, som går upp till 30%, som Apple tar från köp är orättvist. De tyckte att App Store var monopolistiskt. Enligt Apple är det uppenbart att betalningar bör endast gå genom deras plattform eftersom den främjar och annonserar alla appar och spel som vi idag är så förtjusta av idag. Dessutom argumenterade Apple att deras tjänst är väldigt övervakad och säker från falska appar och drejeri.

Process var lång och mycket drama mellan de två gigantiska företagen hände innan domstolens beslut, till exempel att Apple gick så lång att ta ner Fortnite och alla spel och tjänster av Epic Games från App Store.

Nyligen har domstolen i Oakland, Kalifornien, beslutat att Apple inte kan stoppa betalningsalternativ från tredje part. Apputvecklare kan använda deras egna betalningssidor och betalningsalternativ för att få betalt direkt från användare, istället genom App Store. Men domaren Yvonne Gonzalez-Rogers slog fast att ”domstolen i slutändan inte kan dra slutsatsen att Apple är monopolist”.

Domaren meddelade också ett permanent föreläggande. Domstolen konstaterade att Apple inte längre kunde förbjuda utvecklare att interagera sina egna inköpsfunktioner. Användare kommer nu att kunna köpa vilken tjänst som helst via webbplatsen för vilken serviceplattform som helst, utan att använda Apples köpfunktioner.

Domaren Yvonne Gonzales-Rogers sa: ”Apple har en betydande marknadsandel på över 55% och väldigt höga vinstmarginaler. Dessa faktorer visar själva inte ett konkurrensbegränsande beteende. Framgång är inte olagligt. ”

En talesman för Apple sa: ”Idag har domstolen bekräftat det vi har vetat om hela tiden: App Store bryter inte mot antitrustlagar. Apple står inför hård konkurrens där vi gör affärer och vi tror att kunder och utvecklare väljer oss eftersom våra produkter och tjänster är de bästa i världen. ”

Är det rättvist för Apple att kräva att alla köpen ska gå genom deras plattform? Eller borde apptillverkare få implementera sina egna betalningsfunktioner?