LinkedIn Kommer Att Ta Bort Stories-Funktionen

89

Nyligen meddelade den professionella nätverksplattformen LinkedIn att de officiellt kommer att upphöra sin ”Stories” -funktion och planerar att ersätta den med andra funktioner.

Det Microsoftägda företaget introducerade funktionen ”Stories” förra året när Twitter hade lagt till ”Fleets”. Denna funktion är exklusivt tillgänglig för deras mobilanvändare och det gjorde det möjligt för plattformens användare att lägga upp korta videor på plattformen som försvinner efter 24 timmar.

LinkedIn har bekräftat att förändringen kommer att ske den 30:e september. Funktionen ”Stories” på LinkedIn är inspirerad av den växande trenden som skapades av Snapchat och som har spridit sig till Facebook och Instagram Stories. Förra året startade Twitter också med en liknande funktion som kallades för Fleets. Precis som de andra stora plattformarna så var Twitters mål att kapitalisera på trenden och konkurrera mot Facebook- och Instagram -stories. Fleets-funktionen togs däremot bort från plattformen permanent förra månaden.

Efter att ha informerat annonsörerna om denna ändring sa LinkedIn att alla reklambilder och reklamvideor som var planerade för LinkedIn stories kommer istället att visas på det vanliga LinkedIn-flödet. De varnade också för att de tidigare marknadsförda annonserna eller sponsrade stories inte kommer visas i LinkedIn-flödet automatiskt. Annonsörer måste alltså återskapa innehållet som en vanlig bild eller video för att vara anpassad till användarnas flöden. Detta kan ha skadat relationer mellan plattformen och deras sponsorer.

Vad exakt de nya funktionerna är finns det ingen information om ännu, men förmodligen kommer vi att se någon annan variant av korta klipp eftersom det blir allt mer populärt och det formatet finns redan överallt på en mängd olika sociala media plattformar och även Youtube.

Det är inte märkligt att det är så populärt på Snapchat och Instagram, eftersom det är där alla delar med sig allt om sig själva, oavsett vad det gäller. Förhoppningsvis kommer LinkedIn att lansera en funktion som är mer unik och anpassad efter vad användarna gör och delar med sig på plattformen.

Vi väntar med spänning för att lära oss mer om framtida planer.