Elon Musk Avslöjar Tesla Bot

75

Teslas VD, Elon Musk, presenterar en humanoid robot som använder samma artificiell intelligens som deras fordon. Biltillverkarens vd skämtade: ”Dem är tänkt att vara vänliga.”

Humanoidroboten kallas för ”Tesla Bot”. Den kommer att använda samma AI som används för Teslas bilar. Det är en testad och fungerande robot som vi inte har mycket information att dela. Det var inte förens Elons senaste avslöjande som den dök upp.

Det var något som inte många förutspådde, särskilt med tanke på hur presentationen gick. Avslöjandet fick en stor mängd uppmärksamhet på sociala medier på grund av hur det startade med en människa uppklädd som humanoiden gjorde ett dansuppträdande. Många tolkade det som att det skulle vara deras alpha versionen för att demonstrera robotens funktioner. Detta var dock inte sant.

Vid Teslas ”AI Day-presentation” Avslöjades något oväntat för publiken. Musk gav några detaljer om roboten vid PowerPoint -bilder och det är lite läskigt. Denna Slenderman-liknande 172 cm robot förväntas väga ca 56 kg. Elon nämnde också att roboten är byggd av ”lätta material”.

Elon förutser att Tesla Bot kommer att spela en viktig roll för att förändra arbetsindustrins framtid. Han sa: “This, I think, will be quite profound. Essentially, in the future, physical work will be a choice. If you want to do it, you can, but you won’t need to do it.”

En vanlig synpunkt när det kommer till människoliknande robotar eller AI är om potentialen att de kommer överstiga eller utrota mänskligheten. Under presentationen skämtades det mycket om just det, samtidigt som beskrevs några fördelar om hur denna android kan leda till en säkrare och bekvämare framtid. Tillexempel hur det ”Eliminerar farliga, repeterande och tråkiga uppgifter.

Som vanligt vet Tesla hur man presenterar något nytt på ett enkelt sätt som ändå attraherar mycket uppmärksamhet. Det är ingen tvekan om artificiell intelligens kommer bli mer inblandad i våra liv, men den viktiga talepunkten som vi har lärt oss från denna presentation är hur detta kommer att påverka våra liv? Kommer normalisering av androider leda till högre eller lägre arbetslöshet? Hur Kommer elektricitetens produktion och pris bli påverkade? Och kan de verkligen känna något?