Programmeringsläger säkrar jobb

361

Låt oss ta en paus och för en liten stund titta på den stora bilden. I dag är vi starkt beroende av tekniken och är medvetna om hur mycket den underlättar vår vardag. Precis som en del av vår vardag har tekniken också stor betydelse för vår framtida sysselsättning. Många av de arbeten som finns i dag kanske inte finns kvar om tio eller tjugo år, eftersom de har blivit automatiserade. Men det kommer också att skapas många nya tjänster. En av dem är kodning. Jobb som kräver erfarenhet av kodning kommer definitivt att blomstra under det kommande decenniet och framöver.

Med den tekniska utvecklingen kommer det upp frågor som måste diskuteras. Även om fler jobb kommer att skapas, finns det fortfarande en specifik fråga kvar – kompetensen. Kan vi verkligen förvänta oss att vanliga fabriksarbetare ska kunna koda avancerade program? Svaret är ganska uppenbart – inte utan utbildning.

Därför har många länder börjat arrangera programmeringsläger. Anledningen är att ge en snabbkurs i kodning och lära folk programmera på bara några månader. Målet är inte enbart att hjälpa yngre generationen finslipa sina färdigheter utan också ge den äldre generationen chansen att lära sig.

Enbart i USA och Kanada uppskattas 25 000 elever delta i dessa programmeringsläger, varav drygt 10 % är över 40 år. Kodningsläger är inte bara kostnadseffektiva utan också ger en fördel när man söker jobb, särskilt om man får ett certifikatpå slutet. Även om det är mycket svårt att lära sig koda, i längden kommer det hjälpa dig att sticka ut bland andra kandidater. Det är alltid bra att ha extra kunskaper i kodning.
Men du behöver inte oroa dig. Även om kodning kan bli en mycket efterfrågad färdighet i framtiden innebär inte det att det kommer vara det enda jobbet som finns.Det kommer finnas mängder andra jobb. Om kodning inte är något för dig finns det många andra alternativ där ute.