Je staat er nooit bij stil hoeveel geluk je hebt, totdat je iemand anders ziet worstelen. Dat geldt ook voor mensen die slechtziend of blind zijn. Hieronder een aantal technische producten die mensen met een visuele beperking kunnen helpen om de wereld om zich heen beter waar te nemen.

Bron: economictimes

Braille e-reader

Mensen die moeite hebben om te lezen, kunnen hulp hebben bij het gebruik van een moderne tech gadget zoals een e-book met braille. De nieuwe technologische vooruitgang (een Braille e-book reader) kan slechtzienden helpen om boeken te lezen wanneer ze dat willen.

Een finger reader

Dit is een andere gadget die mensen kan helpen bij het lezen. Het is een ringvormige gadget, die je kan helpen om woorden van elkaar los te maken die zijn geschreven in een lettertype grootte van 12 of groter. Deze prachtige gadget kan mensen met een visuele beperking helpen om zelfstandig te lezen.

Bron: businesswire

Arianna app

Mensen die slechtziend zijn hebben vaak problemen met van allerlei dingen in hun omgeving. Deze problemen kunnen deels verholpen worden met een app, om dingen in de buurt te observeren en obstakels te vermijden.

Bron: bostonsight

Een AI-bril

Deze nieuwe technologie moet mensen zonder zicht helpen om de sensatie van het zien van de wereld te bieden. Het is nog niet duidelijk hoe dit precies mogelijk is en wat de eerste functie is van deze gadget, maar veel mensen hebben veel hoop met betrekking tot deze technologie.