Is De Toekomst Van AI Goed Of Slecht?

302

AI is de toekomst en tegenwoordig wordt er overal over gesproken. Mede door de indrukwekkend dingen die AI kan verrichten. Veel deskundigen zijn dan ook van mening dat AI veel invloed gaat hebben op de toekomst. Toch zijn er ook veel tegenstanders, mensen die bang zijn voor de negatieve gevolgen. Hieronder enkele positieve dingen die in de toekomst kunnen gebeuren.

Bron: flat

Banensector

Veel mensen over de hele wereld zullen ondervinden dat de bankensector drastisch zou veranderen. AI kan namelijk veel taken uitvoeren die mensen vervelend en tijdrovend zijn. Dit zou veel tijd besparen, waardoor werknemers andere taken kunnen doen en hun tijd effectiever kunnen besteden.

Bron: forbes

Efficiëntie

Mensen zullen meer tijd overhouden voor andere dingen, en met AI is het veel eenvoudiger om efficiënt te werken. Aangezien AI veel taken vrijwel foutloos kan uitvoeren, en zal met name werk op de computer veel efficiënter zijn.

Veiligheid

Aangezien het meeste basiswerk door de AI zou worden gedaan, zijn er eigenlijk geen veiligheidsproblemen. Ja, er is een mogelijkheid dat wereldwijde hackers ook AI’s kunnen hacken, maar de kans is groot dat bedrijven en andere instellingen hier passende maatregelen voor zullen treffen.

Bron: emarsys

Productiviteit

Er zijn veel taken die mensen uren kosten en die geen werkelijke waarde hebben. Deze werkzaamheden zouden door AI kunnen worden uitgevoerd, waardoor de persoon achter het bureau meer tijd heeft om na te denken en productiever kan gaan werken.