Wat Kun Je Doen Met Een Diploma Biochemie?

198

Veel opleidingen zijn erg breed en het kan daarom lastig zijn om een carrière pad uit te stippelen. Dit is ook zo voor afgestudeerden in de biochemie. Het is een vrij nieuw onderwerp, en veel mensen hebben geen idee wat ze na hun studie moeten doen. Hieronder een aantal ideeën voor studenten in de biochemie.

Bron: northumbria

Analytisch chemicus

Er zijn veel farmaceutische of chemische bedrijven die wetenschappers nodig hebben, mensen die zowel kennis hebben van scheikunde en biologie. Met een diploma in de biochemie zijn er veel banen om te grijpen meteen mooi salaris en grote carrière vooruitzichten.

Gegevenswetenschapper

Mensen met deze achtergrond zijn goed uitgerust met onderzoekskennis. Dus, het een baan als datawetenschapper is een geweldig idee. Veel bedrijven hebben verschillende soorten data nodig iemand met een achtergrond in de biochemie kan veel inzicht bieden.

Bron: med.uth

Onderzoeker

Als onderzoeker kun je zowel zelfstandig als voor een onderneming gaan werken. Het is een opleiding met veel mogelijkheden, inclusief veel kennis over onderzoeken en projecten. Na het behalen van je diploma kun je dus ook aan de slag gaan als onderzoeker.

Bron:cuny

Lab technicus

Dit is een geweldige manier om je carrière te beginnen. Als je in de war bent en niet precies weet welke richting je op moet, kun je altijd beginnen als een technicus in een laboratorium en later nog een specialisme kiezen.