Cadeaus Die Op De Lange Termijn Een Goede Investering Kunnen Zijn

357

Traditioneel gezien geven mensen een product of geld cadeau aan iemand, maar je kunt ook een investering cadeau doen. Ze zijn vaak zeer inkomsten genererend. Sommige onconventionele investeringen duren lang, maar kunnen wel de moeite waard zijn op de lange termijn. Hieronder een paar cadeau-ideeën die heel nuttig kunnen zijn voor en iemand op den duur heel wat kunnen opleveren.

Jeugdspaarrekening

Het kan een erg leuk idee zijn om een kind een spaarrekening cadeau te geven, het is vaak fiscaal aantrekkelijk voor kinderen. Ouders of voogden, maar ook opa’s, oma’s of ooms en tantes, kunnen op deze manier sparen voor de toekomst van een kind. Je kunt kiezen voor een vast bedrag per maand, maar ook voor variabele bedragen bij speciale gelegenheden.

Bron: irishexaminer

Speelgoed en memorabilia

Speelgoed en memorabilia kunnen een unieke investeringsoptie zijn voor verzamelaars. Zeldzame en zeer gewilde items kunnen na verloop van tijd in waarde stijgen, waardoor ze een potentiële bron van rijkdom op de lange termijn zijn. Je moet echter wel onderzoek doen naar welke items gewild zijn en de markt nauwlettend in de gaten houden. Het is belangrijk om te zoeken naar verzamelobjecten die hun waarde in de loop der tijd behouden, en niet per se de producten die je zelf leuk vindt.

Bron: dollardex

Eerste editie boeken

Boeken van de eerste druk kunnen een waardevolle investering zijn voor boekenverzamelaars en -liefhebbers. Zeldzame of gesigneerde eerste edities kunnen na verloop van tijd enorm in waarde stijgen, waardoor ze een potentiële bron van rijkdom op de lange termijn zijn. Een boek is ook altijd een leuk cadeau om te geven, helemaal met de kans dat deze een paar jaar later nog meer waard is. Ook hier in het verstandig om van te voren marktonderzoek te doen, want lang niet alle eerste uitgaven behouden hun waarde na verloop van tijd of worden waardevoller.

Bron: economictimes