Baan Vooruitzichten Voor Biotechnici

363

Mensen vragen vaak: “Wat doet een biotechstudent na het afstuderen?” Het is een vakgebied waar veel mensen maar weinig vanaf weten, maar er zijn honderden goedbetaalde banen voor een net afgestudeerde Biotechnici. Hieronder een aantal ideeën:

Bron: marketbusinessnews

Klinisch technicus

Dit is een behoorlijk serieuze baan die een lange werkervaring vereist. Mensen met een biowetenschappelijke achtergrond kunnen echter gemakkelijk solliciteren naar een dergelijke functie, omdat ze er de achtergrond voor hebben en in de praktijk verder kunnen leren. Afhankelijk van de functie en de mate van ervaring variëren de salarissen.

Chemisch operator

In grote productiefabrieken zijn er mensen die het chemische gebruik van producten controleren. En dit zijn vaak mensen met een achtergrond in de biotech. Het zijn vaak banen met een hoog salaris en het is een baan met een hoop verantwoordelijkheid.

Bron: investopedia

Microbioloog

Als je houdt van onderzoek en het bijhouden van data over de kleine wezens in onze omgeving, dan is dit een geweldige baan voor jou. Een microbioloog is een belangrijk functie binnen veel farmaceutische bedrijven, de voedsel en drankensector, en nog veel meer.

Bron: imd

DNA-analist

Voor forensisch onderzoek is dit een cruciale rol en DNA-analyse speelt een belangrijke rol binnen veel aspecten van de samenleving. Van wetshandhavers tot onderzoekslaboratoria over genetica, en een DNA-analist is iemand die perfect is om deze processen te begeleiden.