E-commerce Ondernemingen Die Iedereen Kan Starten

245

E-commerce, waarmee vaak gedoeld wordt op het hebben van een webshop, omvat alle online aankoop en verkoop van producten en diensten. Door de vooruitgang van de technologie is het voor ondernemers steeds makkelijker om een internet onderneming te starten.

Bron: technavio

E-commerce in de detailhandel

De meest voorkomende vorm van e-commerce is retail e-commerce, waarbij een onderneming zijn producten direct aan de consument verkoopt. Denk aan een online winkel of webshop, maar ook door de verkoop via marktplaats, Facebook of andere social media kanalen. Je kunt werkelijk van alles online verkopen, waaronder kleding, elektronica en huishoudelijke artikelen. Dit zijn echt maar een paar voorbeelden. Het is belangrijk om voldoende onderzoek te doen, om erachter te komen waar vraag naar is en wat winstgevend is om te verkopen.

Dropshipping

Dropshipping is een bedrijfsconcept waarbij de verkoper zelf geen voorraad heeft. In plaats daarvan worden bestellingen afgehandeld door de leverancier, die ze rechtstreeks naar de klant stuurt. Dit maakt het eenvoudige manier om te starten, en je hebt er minder startkapitaal voor nodig, evenals het feit dat je je geen zorgen hoeft te maken over voorraadbeheer.

Bron: luatvietnam

E-commerce op basis van abonnementen

E-commerce op abonnementsbasis is een bedrijfsstrategie waarbij klanten een terugkerende prijs betalen om regelmatig artikelen of diensten te ontvangen. Denk aan maandelijkse mysterie boxen, beauty abonnementen, maaltijdbezorgingsdiensten of online cursussen.


Bron: entrepreneur

Digitale producten

Digitale producten zijn vrij eenvoudig om te verkopen, omdat je geen voorraad nodig hebt en je tevens niet te maken hebt met het versturen van producten. Als de koop rond is, hoef je vrijwel niets meer te doen. In deze categorie vallen elektronische boeken, software, muziek en online cursussen. Je hoeft ze ook maar één keer te maken, waarna je ze ontzettend vaak kunt verkopen waardoor het een ontzettend schaalbare bedrijfsstrategie is.