De huisdieren zorgsector is de afgelopen jaren sterk gegroeid, omdat steeds meer mensen een huisdier nemen. Veel van deze huisdiereigenaren willen optimaal voor hun harige vriendjes zorgen en daardoor kan een bedrijf starten binnen de huisdierenbranche behoorlijk winstgevend zijn. Al dien je ook rekening te houden met behoorlijk wat concurrentie. Als je een affiniteit hebt voor dieren en dierenwelzijn, kan het een goed idee zijn voor een succesvolle carrière.

Bron: nerdwallet

Verzorgingsdiensten voor huisdieren

Het wassen, knippen, trimmen van de vacht van huisdieren om ze schoon en gezond te houden, is iets waar veel vraag naar is. Veel huisdiereigenaren kunnen dit niet zelf. Als aanbieder van verzorgingsdiensten kun je ook andere dingen aanbieden, denk aan het knippen van de nagels, het schoonmaken van de oren en meer.

Hondenuitlaatservice

Veel eigenaren van huisdieren leiden een hectisch leven en hebben soms geen tijd om hun hond uit te laten. Hondenuitlaatservices werken vaak op basis van een abonnement. Het is een ideale baan als je houdt van het buitenleven en je graag met dieren omgaat. Het zorgt zowel voor beweging, maar je helpt ook om de dieren te socialiseren. Het is een baan waarvoor je veel waardering ontvangt.

Bron: liveabout

Dagopvang voor huisdieren

Het aanbieden van een oppasdienst voor huisdieren is te vergelijken met een kinderopvang, alleen dan voor harige vriendjes. Perfect voor mensen die hun dier niet graag alleen willen laten, zodat ze ook overdag gezelschap en plezier beleven als ze zelf aan het werk zijn. Je kunt het aanbieden in de vorm van een langdurige dienst, als de eigenaren op vakantie zijn bijvoorbeeld.

Bron: entrepreneur

Diensten voor het trainen van huisdieren

Diensten voor het trainen van huisdieren kunnen basis gehoorzaamheidstraining zijn, maar ook gespecialiseerde coaching op het gebied van gedragsproblemen. Als je erover denkt om cursussen geeft aan honden en hun eigenaren, kun je ook andere activiteiten overwegen zoals behendigheidstraining, doggy dancing en meer.