Het kan lastig en behoorlijk intimiderend zijn om aan een nieuwe baan te beginnen, ongeacht je leeftijd. Echter is het nog eens stukje moeilijker naarmate je ouder wordt en de 50 gepasseerd bent. In tegenstelling wat je misschien denkt, zijn er genoeg mogelijkheden voor het beginnen met een nieuwe carrière als je de 50 jaar gepasseerd bent. Hieronder een aantal suggesties om je te helpen.

Bron: hudsonjobsearch

Denk na over je interesses

begin met het identificeren van jouw interesses en probeer je te richten op het vinden van een baan die je leuk lijkt. Bedenk bijvoorbeeld waaraan je jouw geld besteedt en over welke onderwerpen je graag met anderen praat. Dit zal je helpen om van je passie je beroep te maken.

Vertel waarom je een waardevolle werknemer bent

Zorg ervoor dat je in je CV en sollicitatiebrief al jouw vaardigheden benadrukt, die relevant zijn voor de functie waarnaar je solliciteert. Werkgevers willen graag weten hoe je hun bedrijf van dienst kunt zijn, en wat jou uniek maakt. Dus is het belangrijk om hen te vertellen waarom je een waardevolle aanwinst zal zijn voor het bedrijf. Denk aan opleiding, bepaalde kennis en werkervaring.

Bron: express

Oefen het beantwoorden interviewvragen

Oefen het beantwoorden van gespreksvragen, zodat je vol zelfvertrouwen een sollicitatiegesprek kunt aangaan. Het zal je helpen om vragen beter te kunnen beantwoorden, als je van te voren al een antwoord hebt bedacht. Laat in je antwoorden merken dat je gemotiveerd bent en hoe jij het bedrijf kan helpen.

Netwerken

Netwerken met andere mensen binnen het vakgebied waarin jij aan de slag wil gaan, is zeer waardevol. Het helpt je om handige contacten te leggen en potentiële carrièremogelijkheden te ontdekken. Woon bijvoorbeeld professionele netwerkbijeenkomsten, evenementen en banenbeurzen bij, om jouw netwerk uit te breiden. Ook online zijn er mogelijkheden om te netwerken.

Bron: cnbc

Toon je kennis van technologie

Zorg ervoor dat je bekend bent met de meest recente versies van applicaties of apps die relevant zijn voor de functie of branche waarbinnen je solliciteert. Denk bijvoorbeeld aan een toepassing zoals Zoom, waarmee je kunt videovergaderen. Zoek online tutorials om te leren hoe je computerprogramma’s of vaardigheden kunt gebruiken. en leer om deze onder de knie te krijgen.