Social media zijn tegenwoordig een belangrijk onderdeel van ons leven. Maar wist je dat deze ook een grote invloed hebben op onze carrière. Door ze op de juiste manier in te zetten, kan het je helpen om aan het werk te blijven of een nieuwe baan te vinden.

Bron: flexjobs

Gebruik LinkedIn in je voordeel

LinkedIn wordt door 70% van bedrijfsmanagers die op zoek zijn naar werknemers gebruikt om talen te vinden. Het is dus erg belangrijk om jouw LinkedIn regelmatig te updaten en te gebruiken voor het maken van nieuwe contacten. Dit zorgt ervoor dat je dit platform ook kunt gebruiken in je voordeel, als je op zoek bent naar een baan of nieuwe uitdaging.

Gebruik social media op een verantwoorde wijze

Werkgevers kijken steeds vaker naar de online aanwezigheid van sollicitanten op social media. Dit doen ze om te bepalen of je bij de bedrijfscultuur past. Kijk dus uit wat je op social media plaatst en scherm je profiel desgewenst af als je denkt dat jouw persoonlijke berichten nadelig kunnen zijn voor je loopbaan.

Bron: debt

Begrijp je wettelijke rechten

Werkgevers hebben toegang tot openbare sociale media accounts en andere online openbare inhoud, net zoals ieder ander. Ze hebben echter niet het recht om jou te vragen om gebruikersnamen en wachtwoorden. Voel je dus niet gedwongen om extra informatie te verstrekken over je persoonlijke leven als een werkgever hierom vraagt. Je hebt namelijk recht op privacy, en je mag je niet gedwongen voelen om informatie te verstrekken waar je jezelf ongemakkelijk bij voelt.

Bron: flexjobs

Maak gebruik van online media om je kansen te vergroten

Nu je weet dat werkgevers vaak social media gebruiken om nieuwe, potentiële werknemers in te schatten, kun je dit stukje informatie in je voordeel gebruiken. Plaats dingen die gerelateerd zijn aan het vakgebied of gebruik het platform om bepaalde vaardigheden te tonen. Dus voordat je begint met het zoeken naar een baan, is het slim om de controle over je internet imago zelf in handen te nemen en jezelf op de juiste manier te promoten.