Tips Om Niet Vast Te Komen Zitten In Je Carrière

150

Mensen hebben soms het gevoel om vast te zitten in hun carrière, en dit kan diverse redenen hebben. Het kan moeilijk zijn om de baan die je al hebt op te zeggen, om een kans te wagen op iets anders. Je kunt er ook voor kiezen om je werkomgeving te verbeteren, en in dit artikel geven we je inspiratie om verder te gaan en het gevoel dat je vast zit in je werk van je af te schudden.

Bron: newsroom

Blijf ruim denken

De meeste mensen beginnen door zich af te vragen: “Wat kan ik doen met de vaardigheden die ik heb?” Deze manier van denken is echter heel beperkt, en je kunt beter alle mogelijkheden overwegen. Besteed eens wat aandacht aan je overdraagbare vaardigheden. Of overweeg om nieuwe vaardigheden te leren, om je baan uitdagender te maken en je kansen op ander werk te vergroten.

Bron: entrepreneur

Bespreek je opties

Het kan de moeite waard zijn om je vaardigheden te bespreken met anderen, zoals je werkgever of collega’s. Je kunt ook aan je werkgever vragen of er doorgroeimogelijkheden zijn of dat er andere interessante opties zijn. Waardeer sowieso je eigen kunnen en om dit te doen kun je bijvoorbeeld een lijst maken van je vaardigheden.

Bron: cpdonline

Maak een pitch voor jezelf

Als je toch besluit om een andere baan te zoeken, is het slim om alvast een pitch te oefenen. Zo weet je precies wat je moet zeggen tijdens je sollicitatiegesprek. Laat je niet teveel intimideren door de arbeidskwalificaties, talenten en prestaties die je ziet op jobsites. Veel mensen vinden het moeilijk om over zichzelf op te scheppen, maar als je het niet doet zal niemand het weten. Zet jouw kwaliteiten ook op je profielpagina, zodat je dit kunt tonen aan potentiële werkgevers.