Wat ga jij in 2023 veranderen om je bedrijf te verbeteren in vergelijking met 2022? In spaar jaar tijd is er wereldwijd veel veranderd; en het heeft ons geleerd dat bedrijven die innoveren en zich aanpassen deze veranderingen en overgang zullen overleven. Het is misschien wel de tijd om iets anders te proberen, als jouw marketingstrategieën tot nu toe ieder jaar hetzelfde zijn gebleven.

Bron: thebalancemoney

Een SEO-vriendelijke website

Iedere nieuwe onderneming begint vaak met het creëren van een eigen website, waar (potentiële) klanten meer te weten kunnen komen over het bedrijf en eventueel jouw goederen of diensten kunnen kopen. Als je een website hebt die geoptimaliseerd is voor zoekmachines, dan heb je de eerste overwinning al behaald en heb je een voorsprong op jouw concurrenten.
Bron: futurelearn

Voeg een live chat toe aan je site

Klanten komen graag in contact met een onderneming naast telefonisch contact. Een onderneming die goed bereikbaar is straalt vertrouwen uit. Een manier om nog meer te halen uit jouw bedrijfswebsite, is door hier een live chat aan toe te voegen. Met name als je site wel veel verkeer heeft, maar weinig mensen contact opnemen kan dit komen omdat ze enkel in contact kunnen komen door het invullen van een online contactformulier. Iedere bezoeker die vertrekt zonder dat je deze hebt gesproken, is een gemiste kans.

Bron: cpdonline

Verminder de tijd die je besteedt aan routinematige marketing

Je besteedt jouw kostbare tijd waarschijnlijk veel liever aan klanten dan aan marketing, ongeacht de branche of het type bedrijf. Maar hoe kun je minder tijd besteden aan het promoten van je onderneming, zonder de prestaties in gevaar te brengen. Natuurlijk kun je iemand inhuren, maar dit is over het algemeen voor een klein bedrijfje geen optie. In dit geval kan automatisering de oplossing zijn. Door een geautomatiseerde marketing tool te gebruiken, kun je een enorm verschil merken.